Terinzagelegging ontwerp projectplan Dijkversterking Stad Tiel

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken het volgende bekend.

 

Het project

De dijk en stadswallen bij Tiel zijn onderdeel van de primaire waterkering langs de noordelijke Waaloever. Dit deel van de waterkering voldoet niet aan de wettelijke normen voor hoogwaterveiligheid. De beheerder van de waterkering, waterschap Rivierenland, heeft van het landelijke hoogwaterbeschermingsprogramma de opdracht om de dijk te versterken. De uitvoering start naar verwachting in de zomer van 2022 en duurt circa twee jaar. Het waterschap heeft voor deze dijkversterking een projectplan op grond van de Waterwet opgesteld.

 

Projectprocedure Waterwet

Op dit projectplan is de projectprocedure van de Waterwet van toepassing. Daarbij worden het (ontwerp) projectplan, het bijbehorende milieueffectrapport (MER) en de benodigde uitvoeringsbesluiten gelijktijdig gepubliceerd en ter inzage gelegd. Gedeputeerde Staten coördineren deze voorbereiding van de besluitvorming.

 

De ontwerpbesluiten

De volgende (ontwerp)besluiten met bijlagen liggen vanaf donderdag 29 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage:

 

  • 1.

    Ontwerp projectplan Dijkversterking Stad Tiel van waterschap Rivierenland, inclusief milieueffectrapport;

  • 2.

    Ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, kappen, gebruik in strijd met het bestemmingsplan en monumenten van gemeente Tiel;

  • 3.

    Ontwerp vergunning op grond van de Wet natuurbescherming (Natura 2000-gebieden) van provincie Gelderland;

  • 4.

    Ontwerp ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming (beschermde soorten) van provincie Gelderland.

Voor dit project is een MER opgesteld. Het MER wordt getoetst door de Commissie voor de milieueffectrapportage. Dit advies is openbaar en wordt gepubliceerd op de website van de Commissie: www.commissiemer.nl/adviezen.

 

Hoe, waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van donderdag 29 juli 2021 tot en met woensdag 8 september 2021 liggen de hiervoor genoemde ontwerpbesluiten ter inzage. Deze stukken zijn beschikbaar via de volgende website: www.coordinatiegelderland.nl.

 

De mogelijkheid om de stukken fysiek in te zien is mede afhankelijk van de coronamaatregelen van het kabinet op dat moment. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van de instantie waar u de ontwerpbesluiten zou willen inzien.

 

De ontwerpbesluiten zijn op de volgende locaties in te zien:

  • Instantie

    Locatie

    Aanmelden bij

    Actuele informatie toegankelijkheid locaties als gevolg van maatregelen Covid-19

    Waterschap Rivierenland

    Hoofdkantoor Waterschap Rivierenland

    De Blomboogerd 1, Tiel

    Balie hoofdkantoor Waterschap Rivierenland

    Vooraf afspraak maken via tel: 0344-649090

    www.wsrl.nl/StadTiel

    Provincie Gelderland

    Huis der Provincie

    Markt 11, Arnhem

    Balie Huis der Provincie

    www.gelderland.nl 

    Gemeente Tiel

    Omgevingsloket Gemeentehuis

    Achterweg 2, Tiel

    Balie gemeentehuis

    www.tiel.nl 

Vragen?

Heeft u hulp nodig om wegwijs te worden in de ontwerpbesluiten of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Stefan Daleman, Omgevingsmanager op s.daleman@wsrl.nl of telefonisch via 0344-649043.

 

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Heeft u de stukken gelezen en bent u het niet eens met (een onderdeel van) het ontwerp projectplan of de andere ontwerpbesluiten, dan kunt u dit kenbaar maken door gedurende de termijn van terinzagelegging een zienswijze in te dienen bij de provincie Gelderland. Voor een goede beantwoording vragen wij u om één onderwerp per alinea te behandelen.

 

U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van “Projectplan Dijkversterking Stad Tiel, zaaknummer 2020-008521” richten aan:

  • · Per e-mail: post@gelderland.nl

  • · Per brief: Provincie Gelderland, afdeling Water, postbus 9090, 6800 GX Arnhem

U kunt tijdens de terinzagelegging ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur een afspraak maken via het Provincieloket: 026-3599999. Hiervan wordt een verslag gemaakt dat aan u wordt toegezonden.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde instanties die de zienswijzen betrekken bij de definitieve besluitvorming. Uw ingediende zienswijze wordt zorgvuldig beoordeeld. Bij nieuwe inzichten kan uw zienswijze leiden tot aanpassing van het definitieve projectplan of vergunning. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt geïnformeerd over hoe hiermee is omgegaan via de Nota van Antwoord. De Nota van Antwoord maakt onderdeel uit van de besluitvorming over het definitieve projectplan en de vergunningen. 

 

Hoe verloopt de verdere procedure?

Als het projectplan definitief is vastgesteld door het waterschapsbestuur en vervolgens goedgekeurd door Gedeputeerde Staten, zal de provincie opnieuw een bekendmaking doen. Bij deze bekendmaking zal worden vermeld hoe belanghebbenden beroep kunnen instellen. Het goedkeuringsbesluit, het projectplan en de definitieve vergunningbesluiten liggen vervolgens gedurende de beroepstermijn zes weken ter inzage.

 

Zaaknummer 2020-008521

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven