Bekendmaking terinzagelegging ontwerp Kostentoedelingsverordening AGV 2022

 

BBV21.0249

 

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het ontwerp van de Kostentoedelingsverordening AGV 2022 (zie bijlage 1) voor inspraak ter inzage gelegd is.

 

Toelichting

In de Kostentoedelingsverordening wordt bepaald welk deel van de op te brengen watersysteemheffing door de verschillende “belastingcategorieën” (ingezetenen, gebouwd, ongebouwd en natuurterreinen) moet worden opgebracht. Volgens wettelijke voorschriften wordt het kostenaandeel van de ingezetenen gebaseerd op de inwonerdichtheid (in het geval van AGV 60%) en de overige kostendelen worden gebaseerd op de verhouding in de waarde in het economisch verkeer.

Het in het voorjaar van 2021 uitgevoerde onderzoek geeft aanleiding tot een tussentijdse herziening van de Kostentoedelingsverordening 2019. De waardeverhouding tussen de categorieën gebouwd en ongebouwd is namelijk aanzienlijk gewijzigd. Hierdoor is het kostendeel van ongebouwd gedaald en het kostendeel van ongebouwd gestegen.

 

Inzien van de stukken

De periode van terinzagelegging is van maandag 12 juli tot maandag 23 augustus 2021. U kunt de stukken inzien op www.overheid.nl of kijk op www.agv.nl/inspraak.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt ook online een zienswijze indienen via www.agv.nl/inspraak.

 

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

Het Dagelijks bestuur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. de heer G.T.C. Opgenhaffen

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wilt u uw zienswijze mondeling kenbaar maken, neem dan contact op met de heer G.T.C. Opgenhaffen via telefoonnummer 0900-9394 (lokaal tarief).

Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een reactie.

 

Verdere procedure en datum van inwerkingtreden

Naar aanleiding van de inspraakreacties kan het ontwerp worden aangepast. Vervolgens wordt door het Dagelijks bestuur het definitieve voorstel ter vaststelling aan het Algemeen bestuur voorgelegd op 14 oktober 2021. Het Algemeen bestuur kan tijdens de behandeling inhoudelijke wijzigingen aanbrengen.

 

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Waternet 0900- 9394 (lokaal tarief) en vragen naar de heer G.T.C. Opgenhaffen.

Naar boven