Vaststelling projectplan voor het plaatsen van een stuwtje in de Molenbroek te Stramproy met bijbehorend besluit tot wijziging van de legger

Bij besluit van 11 mei 2021 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het ‘projectplan waterwet Plaatsen stuw in Molenbroek’ vastgesteld. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige aanpassing van de legger van Waterschap Limburg. Bij besluit van 11 mei 2021 is daarom tevens de legger gewijzigd.

Toelichting

In het kader van waterconservering is het gewenst een stuwtje in de Molenbroek te plaatsen. Het projectplan betreft de toelichting op het aanbrengen van een nieuwe stuwconstructie in de bestaande watergang en beschrijft de waterhuishoudkundige gevolgen daarvan. Het leggerbesluit betreft de aanpassing van de legger teneinde deze nieuwe stuw in de legger op te nemen om zodoende daaraan de noodzakelijke keurbescherming te kunnen geven.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan alsmede het besluit tot wijziging van de legger liggen vanaf woensdag 26 mei t/m dinsdag 6 juli ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling, een bezwaarschrift indienen over het projectplan en het besluit tot wijziging van de legger. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het projectplan waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Voor het indienen van een mondeling bezwaarschrift dient u een afspraak te maken met de projectleider, Rudie Peeten, via telefoonnummer 088- 88 90 100.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Rudie Peeten via het algemene telefoonnummer 088 – 88 90 100 of per e-mail: r.peeten@waterschaplimburg.nl. Voornoemde besluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven