Hoogheemraadschap van Delfland - Ontwerp Waterschapsverordening Delfland voor inspraak ter inzage

Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland leggen hierbij het ontwerp van de Waterschapsverordening Delfland ter inzage. Wanneer de Omgevingswet in werking treedt, vervangt de waterschapsverordening de huidige Keur en de daarbij behorende Algemene Regels.

De ontwerp waterschapsverordening

De waterschapsverordening bevat regels over activiteiten die gevolgen hebben voor het watersysteem of de zuiveringstechnische werken die in beheer zijn bij Delfland. Met de waterschapsverordening wordt bepaald of voor een activiteit een vergunning nodig is of de activiteit zonder vergunning mag worden uitgevoerd. De regels van de waterschapsverordening staan nu voor een groot deel in de huidige Keur en de Algemene Regels. Extra toevoegingen in de waterverordening t.o.v. de Keur en Algemene Regels zijn:

  • a)

    regels die met de Omgevingswet van het Rijk overgaan naar het waterschap;

  • b)

    regels voor de bescherming van afvalwatertransportleidingen;

  • c)

    regels over verharding door aanleg van hoofdinfrastructuur (zoals autosnelwegen, autowegen en spoorwegen)

Inzien van de waterschapsverordening

De ontwerp waterschapsverordening ligt met ingang van 11 mei 2021 zes weken ter inzage. U kunt deze inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlage(n) te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. In dezelfde periode kunt u ook de waterschapsverordening op papier inzien. Dit kan op het kantoor van Delfland: Phoenixstraat 32, 2611 AL Delft. Het kantoor is vanwege corona beperkt open, namelijk van 08:00 tot 13:00 uur.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met de waterschapsverordening? Dan kun u een zienswijze indienen. Dit kan per post, per e-mail of mondeling binnen de zes weken dat deze ter inzage ligt (11 mei - 22 juni). In de zienswijze beschrijft u de bezwaren. De ingediende zienswijzen wordt meegewogen in de verdere besluitvorming. Dat betekent niet dat een zienswijze altijd wordt overgenomen.

 

Een zienswijze kunt u digitaal sturen naar loket@hhdelfland.nl onder vermelding van Zienswijze waterschapsverordening of per post door een brief te sturen naar:

 

Hoogheemraadschap van Delfland

t.a.v. Programmamanager Omgevingswet

o.v.v. zienswijze waterschapsverordening

Postbus 3061

2601 DB te Delft

 

Vermeld in de zienswijze in ieder geval het volgende:

  • Uw naam en adres, en eventueel telefoonnummer en e-mailadres.

  • De datum.

  • De redenen waarom en over welk onderdeel u een zienswijze indient.

  • Wat u met de zienswijze wilt bereiken, wat u veranderd zou willen hebben.

  • Onderteken de brief met uw handtekening.

Een mondelinge zienswijze indienen is mogelijk. Hiervoor dient u een afspraak in te plannen.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via ons Klantcontactcentrum. U kunt op werkdagen van 9:00-16:00 uur bellen naar telefoonnummer (015) 260 81 08, of u kunt een e-mail sturen naar loket@hhdelfland.nl.

 

Vermeld in de e-mail in ieder geval het volgende:

  • Dat het om het maken van een mondelinge afspraak gaat voor een zienswijze op de waterschapsverordening.

  • Uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres.

Na de terinzagelegging

Wanneer de periode van terinzagelegging voorbij is, stelt Delfland een Nota van Beantwoording op met antwoorden op alle binnengekomen zienswijzen. Deze Nota van Beantwoording wordt samen met de stukken die ter inzage hebben gelegen, ter besluitvorming aangeboden aan het bestuur van Delfland. Na het definitieve besluit, ontvang u een brief met daarbij de Nota van Beantwoording. Hierin kunt u lezen wat er met uw zienswijze is gedaan. In de brief staat ook waar u het besluit op internet kunt lezen.

Naar boven