Partiële herziening leggers oppervlaktewaterlichamen diverse gemeenten

Het dagelijks bestuur heeft op 30 maart 2021 besloten tot partiële herziening van de leggers oppervlaktewaterlichamen van diverse gemeenten.

Achtergrond

In een legger legt het waterschap vast aan welke eisen waterstaatswerken zoals waterlopen moeten voldoen, welke status deze hebben en waar beschermingszones liggen. Daarnaast geeft een legger aan wie onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur en de Waterwet ter plaatse gelden.

Legger inzien en instellen van beroep

Het besluit tot partiële herziening en alle stukken die daarbij horen liggen vanaf nu voor een periode van zes weken ter inzage. Het besluit en de nota van zienswijze zijn als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd. Via een link in het besluit zijn de kaart en tabel te raadplegen.

Waterschap Brabantse Delta houdt zich aan de adviezen van RIVM, GGD, Rijksoverheid en de Veiligheidsregio. Daarom werkt het grootste deel van onze medewerkers, die niet per se op kantoor of buiten hoeven te werken, op dit moment vanuit huis. De fysieke terinzagelegging verloopt daarom anders dan u van het waterschap gewend bent. Door de Coronacrisis moet u daarvoor een afspraak maken.

Tegen het besluit tot wijziging van de legger op grond van de Waterwet (ligging, vorm, afmeting en constructie van waterstaatswerken en bijbehorende beschermingszones) is geen beroep mogelijk omdat deze legger is uitgesloten van beroep in bijlage 2 van de Algemene wet bestuursrecht behalve voor zover daarbij de ligging van een waterbergingsgebied of beschermingszones als bedoeld in de Waterwet wordt vastgesteld of gewijzigd. Tegen het besluit tot vaststelling van de legger op grond van de Waterschapswet is wel beroep mogelijk.

Contact

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marc Pouw via telefoonnummer 076-564 1000.

Naar boven