Besluit aanvulling Reglement van Orde algemeen bestuur

 

Het algemeen bestuur;

 

gelet op besluitonderdeel 1 van het voorstel van het dagelijks bestuur van 31 maart 2021, kenmerk Z64385/B1649;

gelet op de Waterschapswet, artikel 3.2 en 3.3. van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming provincies, gemeenten, waterschappen en openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het Reglement van orde van het algemeen bestuur 2016;

 

besluit:

 

I. in te stemmen met aanvulling van het Reglement van orde voor het Algemeen bestuur

2016 van het waterschap De Dommel met het artikel 50.a dat luidt als volgt:

 

Artikel 50.a Schriftelijke stemming na digitale video vergadering

 

1. De watergraaf bepaalt of in aansluiting op een digitale videovergadering een schriftelijke stemming als bedoeld in de artikelen 3.2. of 3.3. van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming provincies, gemeenten, waterschappen en openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba nodig is. De watergraaf bepaalt tevens de wijze waarop de stembriefjes worden uitgereikt en de wijze waarop de stembriefjes door ieder lid van het algemeen bestuur vóór het door de watergraaf vast te stellen tijdstip aan het waterschap moeten worden aangeboden.

 

2. Na een schriftelijke stemming als bedoeld in lid 1 van dit artikel wordt - in afwijking van artikel 50 lid 1 van dit reglement - de stemopnemingscommissie gevormd door de watergraaf, de secretaris-directeur en een bestuursadviseur.

 

3. De watergraaf maakt de uitslag van de stemming zo spoedig mogelijk per

e-mail aan het algemeen bestuur bekend. De uitslag wordt tevens medegedeeld in de eerstvolgende vergadering van het algemeen bestuur en opgenomen in het verslag van die vergadering.

 

 

II. Dit besluit treedt in werking de dag na bekendmaking van dit besluit in het

waterschapsblad.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 31 maart 2021

 

het algemeen bestuur,

 

 

 

E.de Ridder

watergraaf

A.G. Dekker

secretaris

Naar boven