Ontwerp Waterbeheerplan waterschap Aa en Maas (WBP) 2022-2027

Het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas heeft in de vergadering van 18 december 2020 het ontwerp Waterbeheerplan 2022-2027 en bijbehorend Milieueffectrapport (MER) vrijgegeven voor terinzagelegging en inspraak.

Het plan doorloopt de inspraakprocedure volgens de Algemene wet bestuursrecht voor een periode van 6 weken. De inspraakperiode start op 6 april 2021 en loopt tot en met 18 mei 2021. Iedereen kan een reactie op het ontwerp bij het waterschap indienen.

Op 13 april en 29 april vinden online informatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten wordt meer verteld over de invulling van het WBP en kunnen vragen worden gesteld. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via www.aaenmaas.nl/waterbeheerplan2022-2027.

 

Hoe kunt u het waterbeheerplan inzien en/of uw reactie geven?

Het plan is te vinden op www.aaenmaas.nl/waterbeheerplan2022-2027. Hier treft u ook een samenvatting aan. In verband met de COVID-19 richtlijnen kan het ontwerp WBP alleen op afspraak fysiek worden ingezien. Dit is op het waterschapskantoor in ‘s-Hertogenbosch.

U kunt vanaf 6 april op het ontwerp WBP en MER reageren via www.aaenmaas.nl/waterbeheerplan2022-2027. Als u een reactie/zienswijze heeft ingediend, kunt u de behandeling ervan geheel online volgen.

Het is ook mogelijk uw reactie per post toe te sturen. U kunt uw brief richten aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch o.v.v. “reactie WBP”

 

Wat gebeurt er met uw reactie/zienswijze?

Alle zienswijzen worden voorzien van een reactie en opgenomen in een Nota van Zienswijzen. Daarin staat hoe de zienswijzen worden meegenomen in het definitieve waterbeheerplan 2022-2027. Het is de bedoeling dat het Algemeen Bestuur eind 2021 besluit over het definitieve waterbeheerplan. De Commissie voor de Milieueffectrapportage zal het Milieueffectrapport toetsen. Het waterschap betrekt ook dit advies bij het definitief maken van het plan.

 

Inhoud van het ontwerp WBP

Elke zes jaar maken wij een waterbeheerplan, ook wel WBP genoemd. In het plan staat wat onze doelen zijn voor die zes jaar en hoe we denken die doelen te bereiken. Ook beschrijven we hoe we inspelen op veranderende omstandigheden, zoals het klimaat. Waterveiligheid, de afvalwaterketen en een klimaatbestendig en gezond watersysteem komen in het plan aan de orde.

Wij maken het waterbeheerplan in overleg met onze inwoners, bedrijven, belangenverenigingen en andere overheden. Door het waterbeheerplan weten inwoners van ons werkgebied en onze partners wat ze van ons kunnen verwachten. En hoe we bijdragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van deze en volgende generaties.

 

Dit doen we samen met de andere Brabantse waterschappen en de provincie. Als bevoegde gezagen zijn wij gezamenlijk verantwoordelijk voor een toekomstbestendig waterbeheer en de klimaatrobuuste inrichting van Brabant in 2050. De waterbeheerprogramma’s c.q. plannen (WBP’s) van de waterschappen en het regionaal water- en bodemprogramma (RWP) van de provincie gaan gelijktijdig ter inzage, en zijn via de websites te raadplegen:

Bovenstaande plannen worden opgesteld in samenhang met het Nationaal Water Programma van het Rijk.

 

Dit besluit wordt bekend gemaakt in het waterschapsblad dat voor een ieder te raadplegen is op www.officielebekendmakingen.nl en op www.overheid.nl

Naar boven