Terinzagelegging ontwerp Waterbeheerprogramma 2022-2027 Waterschap Limburg

Waterschap Limburg is van plan om te komen tot vaststelling van een nieuw Waterbeheerprogramma 2022-2027. Het dagelijks bestuur heeft hiertoe een ontwerp waterbeheerprogramma vastgesteld.

Toelichting

In het ontwerp Waterbeheerprogramma 2022-2027 ‘Limburgs water in een veranderd klimaat’ staat hoe Waterschap Limburg invulling geeft aan het waterbeheer in de periode 2022-2027 in Limburg. In het programma staan de uitdagingen beschreven en de maatregelen die het waterschap in de planperiode wil uitvoeren. Voorbeelden van maatregelen zijn: het aanleggen en verbeteren van waterkeringen tegen overstromingen, het samen met andere partijen werken aan een klimaatadaptieve inrichting van Limburg, het nemen van maatregelen om water in beken langer vast te houden, het aanpakken van knelpunten van wateroverlast, het herstellen van beken en het verbeteren van de effluentkwaliteit van de rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Bij het opstellen van het waterbeheerprogramma is rekening gehouden met de eisen die voortvloeien uit de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Maatregelen uit het waterbeheerprogramma worden ingebracht in het door het Rijk vast te stellen Stroomgebiedbeheerplan (SGBP).

Inzage

Het ontwerp Waterbeheerprogramma 2022-2027 ligt met ingang van 26 maart 2021 tot en met 6 mei 2021 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende plaats:

  • 1.

    Kantoor Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 in Roermond. Wij verzoeken u voor het inzien van de stukken telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 088 – 88 90 100.

U kunt het ontwerp Waterbeheerprogramma 2022-2027 ook digitaal opvragen:

Inspraak

Iedere belanghebbende en ingezetene heeft de mogelijkheid om tijdens de periode 26 maart 2021 tot en met 6 mei 2021 schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp waterbeheerprogramma naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het dagelijkse bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond, onder vermelding van ‘Waterbeheerprogramma’. Zienswijzen kunnen ook worden ingestuurd via het volgende emailadres: waterbeheerprogramma@waterschaplimburg.nl.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met Christel Verstappen of met Paul Geurts via telefoonnummer 088 - 88 90 100 of via het e-mailadres waterbeheerprogramma@waterschaplimburg.nl. Degenen die daarom in hun schriftelijke reactie hebben gevraagd, worden door het dagelijks bestuur in de gelegenheid gesteld hun zienswijze mondeling toe te lichten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Christel Verstappen of met Paul Geurts of via het e-mailadres waterbeheerprogramma@waterschaplimburg.nl.

Daarnaast organiseert het waterschap op dinsdag 30 maart 2021 om 19:30 uur een digitale talkshow over het nieuwe waterbeheerprogramma. Alle informatie over deze talkshow is te vinden op www.waterschaplimburg.nl/waterbeheerprogramma.

Roermond, 25 maart 2021

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris directeur

Naar boven