Hoogheemraadschap van Delfland – kennisgeving - Ontwerp KRW-programma Delfland 2022-2027

 

Dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland maken ter voldoening aan artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en aan de Verordening elektronische bekendmaking Hoogheemraadschap van Delfland bekend dat op d.d. 26 mei 2020 navolgende ontwerpbesluit is genomen.

Ontwerp KRW-programma Delfland 2022-2027

Het ontwerpprogramma voor de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) voor de periode 2022-2027 beschrijft de toestand van het oppervlaktewater en de maatregelen die het Hoogheemraadschap van Delfland in de periode 2022-2027 inzet voor het bereiken van schoon, gezond en levend water in de KRW-waterlichamen in deze periode.

Het ontwerp is het resultaat van een gebiedsproces met gemeenten, de provincie en voor de uitvoering belangrijke partijen waaronder Glastuinbouw Nederland, agrariërs en natuurorganisaties.

Water houdt zich niet aan grenzen. Daarom stellen in Nederland het rijk, de provincies en de waterschappen in samenwerking met gemeenten en andere partijen KRW-plannen op. De planning van de vaststelling van het ontwerp is afgestemd met het Rijk, omdat onderdelen uit de KRW-programma Delfland 2022-2027 worden opgenomen in het stroomgebiedbeheerplan Rijndelta, dat op haar beurt als bijlage onderdeel is van het nationaal waterprogramma. De terinzagelegging van het nationaal waterprogramma van het rijk loopt van 22 maart tot 22 september 2021. De terinzagelegging van het ontwerp KRW-programma van Delfland is zes weken en vindt conform afspraak met het Rijk plaats binnen de zes maanden van de inspraak op het nationaal waterprogramma. Een overzicht van het proces en tijdschema voor de KRW-plannen vindt u op https://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/wetgeving-beleid/kaderrichtlijn-water/publicaties-krw/werkprogramma-krw/, inclusief inspraaktermijnen in het document “Werkprogramma SGBP 2022-2027”.

 

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken zijn met ingang van de dag van de publicatie in het Waterschapsblad digitaal in te zien via de bijlagen bij deze publicatie. Het is ook mogelijk om de stukken, gedurende de periode van terinzagelegging, te komen inzien bij het Hoogheemraadschap van Delfland aan de Phoenixstraat 32, 2611 AL te Delft. U kunt hiervoor een afspraak maken via onderstaande contactgegevens.

De periode van terinzagelegging vangt aan op 22 maart 2021 en loopt door tot en met 2 mei 2021.

 

Zienswijze indienen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de periode van terinzagelegging mondelinge en/of schriftelijke zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen richt u aan dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland t.a.v. Programma Waterkwaliteit, postbus 3061, 2601 DB te Delft, onder vermelding van 'Zienswijze KRW-programma Delfland 2022-2027'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken.

Voor het maken van een afspraak voor inzage en/of het indienen van een mondelinge zienswijze en voor vragen naar aanleiding van deze kennisgeving kunt u zich op werkdagen van 9.00-16.00 uur richten tot het Programma Waterkwaliteit. U kunt hiervoor contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken op telefoonnummer (015) 260 81 08.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Uw zienswijze wordt door het bestuur van Delfland zorgvuldig beoordeeld. Vervolgens wordt op 18 november 2021 het definitieve KRW-programma Delfland 2022-2027 vastgesteld. Hierna ontvangt u een schriftelijke reactie op uw zienswijze van het bestuur.

 

 

 

Naar boven