Ontwerpbesluit natuurmaatregelen Voorsterbeek

 

Waterschap Vallei en Veluwe heeft een ontwerpbesluit gemaakt voor natuurmaatregelen in de Voorsterbeek. Het gaat om het Projectplan KRW- en EVZ-maatregelen Voorsterbeek. Het waterschap wil natuurvriendelijke oevers en retentiegebieden aanleggen langs een deel van de Voorsterbeek.

In retentiegebieden wordt water vastgehouden om te zorgen dat de nieuwe inrichting niet leidt tot wateroverlast.

Hiermee zorgen we voor een beter leefgebied voor planten en dieren in en om het water en we vergroten de biodiversiteit (er komen meer verschillende soorten).

Het gaat om twee stukken beek:

1. bij de Clabanusweg in Klarenbeek, ongeveer 300 meter.

2. Het deel tussen de Klarenbeekseweg en de Rijksstraatweg in Voorst, circa 2.000 meter.

Voor het projectplan en de tekeningen, zie hiernaast bij Externe bijlagen.

 

Inspraakperiode

U kunt van 22 maart tot en met 3 mei 2021 mondeling of schriftelijk reageren op het ontwerp van het projectplan. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Wilt u het ontwerp-projectplan op papier bekijken of per mail toegestuurd krijgen? Neemt u dan contact op met de onderstaande contactpersoon. Inzien op het kantoor van het waterschap is momenteel niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

 

Wie kan er reageren en wanneer?

Bent u belanghebbende, dan kunt u tijdens de inspraakperiode uw reactie op het projectplan geven. Belanghebbende zijn betekent dat u belang hebt bij het projectplan of dat het projectplan tegen uw belang in gaat of daar invloed op heeft.

Na de inspraakperiode maakt het waterschap het definitieve projectplan.

Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen reactie geeft, u na de vaststelling van het projectplan ook geen beroep bij de rechtbank in kunt stellen tegen het projectplan.

 

Hoe geeft u uw reactie?

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op https://www.vallei-veluwe.nl/formulieren/zienswijze-voorsterb/.

Lukt het niet via dit formulier? Zend uw reactie dan per mail naar info@vallei-veluwe.nl. Neem als onderwerp: Zienswijze projectplan Voorsterbeek, ter attentie van H. Buitelaar.

U kunt ook per brief of telefonisch uw reactie geven.

De brief kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van mevrouw H. Buitelaar, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met Jaap Doude van Troostwijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

Vragen

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Hilde Buitelaar, telefoonnummer (06) 82 74 70 74.

Voor vragen over de procedure of voor juridische vragen kunt u contact opnemen met Jaap Doude van Troostwijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

 

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

mr. S.H.M. Ornstein MCPm

dijkgraaf

Naar boven