Stimuleringsregeling waterbesparende maatregelen agrariërs

 

Registratie nr.: 2020115509

 

Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland;

 

Gelezen het voorstel van het College van Dijkgraaf en Heemraden van 5 januari 2021;

 

Gelet op het advies van de commissie Watersysteem d.d. 25 januari 2021;

 

Gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 59 en 78 van de Waterschapswet

en het Algemeen Reglement voor Waterschap Rivierenland;

 

Gelet op het bepaalde in de algemene subsidieverordening Waterschap Rivierenland;

 

BESLUIT :

 

de Stimuleringsregeling waterbesparende maatregelen agrariërs als volgt te wijzigen:

 

 

  • -

    in artikel 1.1 Begripsomschrijvingen komen de begrippen “Rivierenland Zuid” en “Rivierenland Noord” en daarmee ook de daarin genoemde bijlagen 1 en 2 te vervallen.

  • -

    in artikel 1.3. Subsidieplafond en gebied komt het onderscheid in Rivierenland Zuid en Rivierenland Noord te vervallen, waarna dit artikel als volgt luidt: Voor de verstrekking van subsidies in het taakgebied van Waterschap Rivierenland is een totaalbedrag beschikbaar van € 1.470.000,- voor maatregelen die worden uitgevoerd in voornoemd taakgebied.

  • -

    in artikel 2.2 Subsidievoorwaarden locatie maatregel komt het onderscheid in Rivierenland Zuid en Rivierenland Noord te vervallen, waarna dit artikel als volgt luidt: Om voor subsidie in aanmerking te komen moet de maatregel worden uitgevoerd op percelen, die zijn gelegen in het taakgebied van Waterschap Rivierenland.

  • -

    in artikel 2.5 Hoogte van de subsidie komt lid 3 te vervallen, waarna de bestaande leden 4, 5 en 6 worden vernummerd in respectievelijk lid 3, lid 4 en lid 5.

  • -

    in artikel 2.5 Hoogte van de subsidie komt het nieuwe lid 3 als volgt te luiden: Het dagelijks bestuur kan de in bijlage 1 Lijst van maatregelen opgenomen factsheets aanpassen, indien nieuwe inzichten daartoe aanleiding geven.

  • -

    lid 1 van artikel 3.2 Verplichtingen van de subsidieontvanger komt als volgt te luiden: De maatregel moet uiterlijk 1 september 2023 uitgevoerd en afgerond zijn. Ingeval de bestaande, op 8 december 2020 verlengde Landbouwvrijstellingsverordening niet verder wordt verlengd c.q. geen nieuwe verordening wordt vastgesteld op grond waarvan deze stimuleringsregeling kan voortbestaan dan geldt, in afwijking van de vorige zin dat in 2022 (het laatste jaar van de looptijd van deze verordening), als uiterste datum van uitvoering van de maatregel 1 maart 2023.

  • -

    lid 2 van artikel 3.3 Verlaging niet voldoen aan de verplichting tot instandhouding van de maatregel komt als volgt te luiden: De verlaging van de subsidie wordt naar rato berekend op basis van de periode waarvoor niet aan het vereiste van artikel 3.2, lid 2, van deze regeling wordt voldaan. Het dagelijks bestuur kan de subsidieverlening intrekken indien de maatregel, waarvoor de subsidie is verleend niet overeenkomstig artikel 3.2, lid 1, van deze regeling is uitgevoerd en afgerond.

  • -

    lid 2 van artikel 4.1 Inwerkingtreding en citeertitel komt als volgt te luiden: Deze verordening zal gelden tot en met 31 december 2023, tenzij de bestaande, op 8 december 2020 verlengde, Landbouwvrijstellingsverordening niet verder wordt verlengd c.q. geen nieuwe verordening wordt vastgesteld op grond waarvan deze stimuleringsregeling in stand kan blijven. In die situatie geldt, in afwijking van voornoemde datum, als einddatum van deze regeling 30 juni 2023.

  • -

    onder bijlagen komen bijlage 1 en bijlage 2 te vervallen en worden de bestaande bijlagen 3 en 4 vernummerd in respectievelijk bijlage 1 Lijst van maatregelen en bijlage 2 Toelichting Stimuleringsregeling waterbesparende maatregelen agrariërs.

  • -

    in de nieuw genummerde bijlage 2 Toelichting Stimuleringsregeling waterbesparende maatregelen agrariërs worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    • in de toelichting opgenomen verwijzingen naar de bestaande bijlagen 1 en 2 komen te vervallen.

    • in de toelichting opgenomen verwijzingen naar de bestaande bijlagen 3 en 4 worden vernummerd in bijlagen 1 en 2.

    • de tweede alinea in de toelichting op artikel 1.3 Subsidieplafond en gebied wordt als volgt gewijzigd: Op basis van artikel 1.3 stelt het waterschap voor haar taakgebied een subsidieplafond in.

    • in de toelichting op artikel 4.1 komt de eerste alinea te vervallen.

 

 

Aldus besloten in de vergadering d.d. 19 februari 2021.

het Algemeen Bestuur voornoemd,

de secretaris-directeur, de dijkgraaf,

ir. Z.C. Vonk prof. dr. J.C. Verdaas

Naar boven