Participatie bij voorbereiding waterschapsverordening Waterschap Drents Overijsselse Delta

Het waterschap bereidt de waterschapsverordening voor, in het kader van de komst van de Omgevingswet c.a. De verordening gaat de Keur Waterschap Drents Overijsselse Delta, de Algemene regels bij de keur en een deel van de Beleidsregels bij de keur vervangen.

De te vervangen regelgeving geldt sinds september 2017. Die is na de fusie uitgebreid voorbereid. Het ombouwen naar de waterschapsverordening vindt in principe beleidsneutraal plaats. Op ondergeschikte onderdelen wordt de regelgeving verbeterd. Daarnaast wordt de beschermingszone langs primaire en regionale waterkeringen uitgebreid met zone C (100 – 300 m uit de teen van de waterkering). Dit gebeurt enkel met het oog op windturbines.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen tot en met woensdag 31 maart 2021 suggesties indienen voor de waterschapsverordening. Dit kan schriftelijk bij het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB Zwolle.

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Klooster via telefoonnummer 088-2331597.

Nadat later dit jaar (vermoedelijk in mei) de waterschapsverordening in ontwerp is vastgesteld, volgt de openbare voorbereidingsprocedure. Daarbij wordt het ontwerp zes weken ter inzage gelegd en is er gelegenheid om zienswijzen in te dienen.

 

het dagelijks bestuur van het

Waterschap Drents Overijsselse Delta

 

 

de secretaris,

E. de Kruijk

de dijkgraaf,

D.S. Schoonman

Zwolle, 26 februari 2021

Naar boven