Bekendmaking projectplan Peilvakken De Zilk te Hillegom 

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 3 februari 2021 een projectplan voor Peilvakken De Zilk vastgesteld. Het definitieve projectplan betreft maatregelen in het watersysteem in Peilvakken De Zilk in de gemeente Hillegom, te weten:

  • 1.

    Nieuwe duiker plaatsen onder Frederikslaan, Hillegom.

  • 2.

    Vergroten inlaat t.b.v. de nieuwe duiker onder de Frederikslaan, Hillegom

  • 3.

    Vergroten duiker aan de Noorder Leidsevaart, Hillegom.

  • 4.

    Verwijderen stuw (keerschot) Pastoorslaan, Hillegom.

  • 5.

    Watergang opwaarderen ter hoogte van de Stationsweg, Hillegom.

Het definitieve projectplan ligt tegelijkertijd ter inzage met het definitieve peilbesluit voor peilvakken De Zilk. Het projectplan kan worden ingezien van 2 maart 2021 tot en met 13 april 2021:

  • 1.

    tijdens kantooruren bij de receptie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. Voor inzage van de stukken moet u een afspraak maken: 071 – 306 30 63.

  • 2.

    via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep instellen tegen het projectplan. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht. Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank 's-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Op deze beroepsprocedure is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat indien beroep wordt ingesteld, het beroepschrift beroepsgronden dient te bevatten. Indien dit niet het geval is, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Eveneens betekent toepassing van de Crisis- en Herstelwet dat na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet kunnen worden aangevuld.

Door het instellen van beroep wordt de werking van het projectplan niet geschorst.

Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het projectplan wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

Leiden, 1 maart 2021

Naar boven