Nota Bodembeheer, erratum en bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en zeedijk waterschap Hunze en Aa’s

Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft op 17 februari 2021 de Nota Bodembeheer, het bijbehorende erratum en de bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en de zeedijk vastgesteld. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp-besluit. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-besluit.

Doel van de Nota Bodembeheer, erratum en bodemkwaliteitkaart

Het beleid beschrijft onder welke voorwaarden vrijgekomen grond elders in het gebied kan worden hergebruikt. In het erratum zijn toepassingsregels voor PFAS-houdende grond en bagger, zoute bagger en gereinigde grond opgenomen. Verder zijn er meer mogelijkheden voor het toepassen van overstortbagger en wordt ingezet op het voorkomen en verspreiden van (naast andere “grondgebonden ziekten en plagen”) de Japanse duizendknoop. De kwaliteit van grond van onverdachte locaties kan eenvoudig op de bodemkwaliteitskaart worden afgelezen. Dit bespaart tijd, onnodige onderzoekskosten en geeft meer inzicht bij de uitvoering van werken.

 

Ter inzage

De Nota Bodembeheer, het bijbehorende erratum en de bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en de zeedijk kunnen met ingang van 24 februari 2021 gedurende zes weken op aanvraag worden ingezien. U kunt daarvoor contact opnemen met Brenda Boerema, beleidsmedewerkster bij de afdeling Veiligheid en Voldoende Water, telefoon 0598 693527. De stukken zullen u dan kosteloos digitaal of per post worden toegezonden.Tevens is het, indien u dat wenst, mogelijk een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien bij het waterschap Hunze en Aa’s, Aquapark 5, Veendam. Om van die mogelijkheid gebruik te maken kunt u telefonisch contact opnemen met Brenda Boerema via telefoonnummer 0598 693527. Voor deze wijze van terinzagelegging is gekozen gezien de maatregelen die vanwege het coronavirus van kracht zijn en die het wenselijk maken zo min mogelijk fysiek contact te hebben.

 

Beroep

Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp-besluit ingediend. Daarom kunnen alleen belanghebbenden die niet kunnen worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit met ingang van 24 februari 2021 tot en met 7 april 2021 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Verder dient u zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen u beroep instelt, mee te zenden. Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van de Nota bodembeheer, het erratum en de bodemkwaliteitskaart niet.

 

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Voor meer informatie over de Nota Bodembeheer, het erratum en de bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en zeedijk kunt u contact opnemen met Brenda Boerema via telefoonnummer 0598 693527.

Naar boven