Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - inspraakmogelijkheid ontwerp verkeersbesluit vaarwater Enkele Wiericke

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 21 december 2021 het ontwerp verkeersbesluit vaarweg Enkele Wiericke ter inzage legt voor inspraak.

 

Inhoudelijke toelichting

Dit verkeersbesluit betreft het wijzigen van het bestaande verkeersbesluit vaarwater de Enkele Wiericke. Aanleiding voor de wijziging is het vervallen van artikel 3.A.1 van de Keur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2018 en het varen tussen de verkeersbruggen voor de op 16 juli 2021 verleende vergunning voor het afmeren van een vaartuig.

In het verkeersbesluit is in afwijking op het bestaande besluit een verbod opgenomen om ligplaats in te nemen op niet aangewezen plaatsen. Daarnaast wordt met dit verkeersbesluit geanticipeerd op de komst van de Omgevingswet in 2022, door het opnemen van een ontheffing voor het gemotoriseerd varen voor onderhoud, hulpdiensten en toezicht en handhaving.

 

Inzien van de stukken

U kunt de stukken inzien in de linker balk van deze pagina. Deze stukken liggen alleen digitaal ter inzage van 24 december 2021 tot en met 7 januari 2022.

 

Inspraak

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen bestaat de mogelijkheid een zienswijze te geven op dit ontwerpbesluit.

Als u wilt reageren kan dat per mail of per brief. De mail kunt u sturen naar post@HDSR.nl, onder vermelding van “Zienswijze verkeersbesluit Enkele Wiericke”. De brief kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten.

Het is wel belangrijk dat u, onderstaande onderdelen in uw reactie opneemt:

- naam, adres, woonplaats en emailadres;

- als u de zienswijze namens iemand anders indient dan hebben wij ook de contactgegevens van deze persoon/personen nodig;

- uw zienswijze.

 

Het college brengt na afloop na de periode van terinzagelegging iedereen die ingesproken heeft op de hoogte over de wijze waarop de zienswijzen worden verwerkt in het uiteindelijke voorstel. Dit gebeurt na de vaststelling door het college, voordat het besluit wordt gepubliceerd en definitief in werking treedt, waarschijnlijk in februari 2022.

 

Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website, zie: Regelgeving waterbeheer uitgelegd – HDSR. U kunt ook bellen met het Klant Contact Centrum van het waterschap op nummer 030-209 7361 of mailen naar post@HDSR.nl.

 

Houten, 24 december 2021

 

Naar boven