Dertiende wijziging Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011

Registratie nr.: 2021154693

Het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland;

op voordracht van de Directieraad;

 

Overwegingen:

Uit de jaarlijkse evaluatie van het mandaat is gebleken dat het wenselijk is om de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011 met bijbehorend mandaatregister te wijzigen. Hiermee kan sneller op veranderende omstandigheden worden ingespeeld en worden zaken verduidelijkt.

 

Wettelijk kader:

de Algemene wet bestuursrecht;

de Waterschapswet;

het Reglement voor Waterschap Rivierenland.

 

Gerelateerde regelgeving:

het Delegatiebesluit Waterschap Rivierenland 2011, de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

 

BESLUIT:

Vast te stellen de dertiende wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

 

Artikel I. Wijzigingen

 

A

In de Ambtelijke bevoegdhedenregeling wordt in artikel 2 lid 1 sub a gesproken over de “de Koningin”. Dit wordt veranderd in “de Koning”.

 

B

In de Ambtelijke bevoegdhedenregeling wordt artikel 2 lid 1 als volgt aangepast: sub c en sub e worden verwijderd.

 

C

In de toelichting behorende bij de Ambtelijke bevoegdhedenregeling wordt het volgende toegevoegd: “Overige mandaten. Naast het mandaatregister bevatten de volgende interne regelingen eveneens verleende mandaten: Besluit tijdelijke regulering lozingen van afstromend regenwater van doorgaande wegen, Mandaat voor het verkeersbesluit Merwedekanaaldijk te Gorinchem en de Regeling Budgetbeheer 2019.”

 

D

Onder I “Het verrichten van (privaatrechtelijke) (rechts)handelingen” wordt de bevoegdheid tot het verkrijgen, vervreemden en bezwaren van onroerende zaken gemandateerd tot het niveau van teamleider.

 

E

Onder XIII “Rechtspositionele besluiten” van het mandaatregister wordt het ondertekenen van beslissingen inzake het aangaan, wijzigen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten en ontslag op eigen verzoek, met uitzondering van de directeuren, gemandateerd tot het niveau van teamleider (ondertekeningsmandaat).

 

F

Onder XV “Overig” van het mandaatregister wordt aan “het aanvragen van subsidies” toegevoegd: “inclusief het afgeven van een cofinancieringsverklaring”.

 

G

Onder XV “Overig” van het mandaatregister wordt de bevoegdheid tot het regelen van administratieve zaken rond ingediende subsidieaanvragen in het kader van de Regeling subsidies Hoogwaterbescherming 2014 gemandateerd tot het niveau van afdelingshoofd.

 

H

Onder XV “Overig” van het mandaatregister wordt de bevoegdheid tot het verlenen van (onder)mandaat, volmacht en machtiging aan privaatrechtelijke (rechts)personen buiten de organisatie, voor zover het betreft het aanvragen van vergunningen en het doen van een verzoek voor de berging van grond/baggerspecie, gemandateerd tot het niveau van teamleider/projectleider.

 

I

Onder XV “Overig” van het mandaatregister wordt de bevoegdheid tot het nemen van besluiten en het verrichten van (privaatrechtelijke) (rechts)handelingen inzake het verwerkingenregister op grond van de AVG gemandateerd aan de secretaris-directeur.

 

J

Onder XV “Overig” van het mandaatregister wordt de bevoegdheid tot het verlenen van logische en fysieke toegangsrechten tot objecten die onder beheer van de verlener vallen gemandateerd tot het niveau van teamleider/projectleider.

 

Artikel II. Inwerkingtreding

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2022 na publicatie in het Waterschapsblad.

 

Artikel III. Citeertitel

 

Dit besluit wordt aangehaald als de “Dertiende wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011”.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland van 14 december 2021 te Tiel.

de secretaris-directeur, de dijkgraaf,

ir. Z.C. Vonk prof.dr. J.C. Verdaas

Naar boven