Vaststelling Waterbeheerprogramma 2022-2027 Waterschap Limburg

Het algemeen bestuur van Waterschap Limburg heeft in haar vergadering van 8 december 2021 het Waterbeheerprogramma 2022-2027 ‘Limburgs water in een veranderend klimaat’ vastgesteld.

Met dit waterbeheerprogramma zetten we de koers uit voor een toekomstbestendig waterbeheer in Limburg. In het waterbeheerprogramma staat hoe Waterschap Limburg invulling geeft aan het waterbeheer in de periode 2022-2027. In het programma staan de uitdagingen beschreven en de maatregelen die het waterschap in de planperiode wil uitvoeren. Voorbeelden van maatregelen zijn: het aanleggen en verbeteren van waterkeringen tegen overstromingen, het samen met andere partijen werken aan een klimaatadaptieve inrichting van Limburg, het nemen van maatregelen om water in beken langer vast te houden, het aanpakken van knelpunten van wateroverlast, het herstellen van beken en het verbeteren van de effluentkwaliteit van de rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Bij het opstellen van het waterbeheerprogramma is rekening gehouden met de eisen die voortvloeien uit de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Maatregelen uit het waterbeheerprogramma zijn ingebracht in het door het Rijk vast te stellen Stroomgebiedbeheerplan (SGBP).

Het opstellen van een waterbeheerprogramma is een wettelijke eis (Waterwet en Omgevingsverordening Limburg alsmede aanstaande Omgevingswet). Ons programma is opgesteld in samenhang met het Nationaal Waterprogramma 2022-2027, het Provinciaal Waterprogramma 2022-2027 en het Stroomgebiedbeheerplan 2022-2027.

Inwerkingtreding

Het waterbeheerprogramma 2022-2027 treedt in werking met ingang van 22 december 2021.

Inzage

Het plan is als e-book te downloaden van: www.waterschaplimburg.nl/waterbeheerprogramma

Tegen het waterbeheerprogramma kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Christel Verstappen of met Paul Geurts via telefoonnummer 088 - 88 90 100 of via het e-mailadres waterbeheerprogramma@waterschaplimburg.nl.

Het dagelijks bestuur,

Erik Keulers, secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven