Inspraak ontwerp Algemene subsidieverordening Waterschap Limburg

Op 7 december 2021 heeft het dagelijks bestuur ingestemd met de ontwerp Algemene subsidieverordening Waterschap Limburg (ASV). De voorliggende verordening betreft een volledige revisie van de bestaande ASV van het Waterschap Limburg (Waterschapsblad 2017, 105 en gewijzigd bij Waterschapsblad 2021, 12386). De wijzigingen in de ASV ten opzichte van de in 2017 en 2021 vastgestelde ASV houden verband met:

  • 1.

    Het bieden van een duidelijke grondslag voor het stellen van nadere regels door het dagelijks bestuur;

  • 2.

    Het beter laten aansluiten van de ASV bij de systematiek van de subsidietitel in de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • 3.

    De subsidietitel in de Awb aan te vullen waar de wet daar ruimte toe laat;

  • 4.

    Een actualisatie van de verplichtingen inzake het vaststellen van een subsidieplafond;

  • 5.

    Het bieden van een gedifferentieerde regeling voor de aanvraag en verantwoording van subsidies, en;

  • 6.

    Enkele kleinere inhoudelijke en redactionele aanpassingen.

Ter inzagelegging

Voordat de ASV ter definitieve besluitvorming aan het algemeen bestuur wordt voorgelegd, is er eerst een mogelijkheid voor een ieder om tegen het ontwerp zienswijzen in te dienen. Dit kan voor een periode van zes weken na datum van deze bekendmaking (van 11 december 2021 t/m 21 januari 2022). De zienswijzen kunnen schriftelijk ingediend worden bij het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond of door een e-mail te sturen naar het adres info@waterschaplimburg.nl, onder vermelding van: ‘Zienswijze ASV’. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze of meer informatie, kunt u contact opnemen met het waterschap via telefoonnummer (088) 889 01 00.

De ingebrachte zienswijzen op de ASV worden door het dagelijks bestuur meegenomen in het uiteindelijke voorstel aan het algemeen bestuur. Op 11 mei 2022 wordt de ASV voor vaststelling aan het algemeen bestuur voorgelegd. Vervolgens is het plan om de ASV per 1 juni 2022 in werking te laten treden.

De ontwerp ASV inclusief toelichting is in de linkerkolom bij deze bekendmaking opgenomen. Deze ontwerpversie van de ASV is tevens op afspraak bij het Waterschap Limburg in te zien.

Het dagelijks bestuur,

Erik Keulers, secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven