Terinzagelegging ontwerp Projectplan De Branden

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft 16 november 2021 besloten het ontwerp Projectplan De Branden vast te stellen en met de bijbehorende stukken ter inzage te leggen.

Het ontwerp projectplan beschrijft waterbeheersingsmaatregelen uit het Inrichtingsplan De Branden die waterschap Hunze en Aa’s wil doen om het gebied De Branden in te richten. 

De Hunze is aangewezen als Kaderrichtlijn Water (KRW) waterlichaam. De ecologische toestand van de Hunze voldoet nu nog niet aan de normen uit de KRW. Om de ecologische toestand van het KRW- waterlichaam te verbeteren zijn doelen en maatregelen geformuleerd. Maatregelen voor de Hunze met het Voorste Diep en het Achterste Diep, zijn ondermeer beekherstel door hermeandering, creëren van overstromingsvlakten en vrije vismigratie. Met deze maatregelen wordt ook ruimte voor het vasthouden van water gemaakt. In het plan zijn de maatregelen uitgewerkt om de waterbeheersing voor de omgevingsfuncties in stand te houden. In het inrichtingsplan De Branden is naast de aanpassing van de waterbeheersing ook de inrichting van het gebied voor natuur en recreatie uitgewerkt.

Omdat dit plan invloed heeft op de huidige streefpeilen in het plangebied stelt het waterschap een peilbesluit op om de nieuwe peilen vast te stellen. Door de maatregelen die in het plan zijn opgenomen zijn er geen negatieve effecten op het peilbeheer in de omgeving.

De plannen zijn op zodanige wijze uitgewerkt dat hier geen nadeel van te verwachten is voor bestaande gebiedsfuncties of andere belangen. In het ontwerp projectplan staan ook de onderbouwingen en afwegingen die hiertoe zijn gemaakt.

Het ontwerp projectplan, met bijbehorende stukken, ligt vanaf 22 november 2021 gedurende 6 weken (tot en met 3 januari 2022) ter inzage. U kunt de stukken digitaal inzien op deze pagina. Daarnaast kunt u deze ook inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Vanwege corona-maatregelen moet u hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het projectplan indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het waterschap Hunze en Aa's t.a.v. Emiel Galetzka via Postbus 195, 9640 AD Veendam of via waterschap@hunzeenaas.nl.

 

Naar boven