Terinzagelegging ontwerp-peilbesluit De Branden

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft 16 november 2021 besloten het ontwerp-peilbesluit De Branden met de bijbehorende stukken ter inzage te leggen.

Het waterschap Hunze en Aa's heeft het peilbesluit De Branden opgesteld om de inrichtingsmaatregelen uit het inrichtingsplan De Branden mogelijk te maken. In het kader van natuurontwikkeling in het Hunzedal is afgelopen 15 jaar de inrichting van verschillende nieuwe deelgebieden voorbereid en uitgevoerd. De Branden is het gebied waarin de twee bovenlopen van de Hunze, het Achterste Diep en het Voorste Diep samenkomen en verder stromen onder de naam Hunze. Het gebied De Branden ligt grofweg tussen het Drouwenerzand en het dorp Drouwenerveen.

Het ontwerp met de bijbehorende stukken, ligt vanaf 22 november 2021 gedurende 6 weken (tot en met 3 januari 2022) ter inzage. U kunt de stukken digitaal inzien op deze pagina. Daarnaast kunt u deze ook inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Vanwege corona-maatregelen moet u hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde periode een zienswijze over dit peilbesluit indienen bij het waterschap. U kunt uw zienswijze richten aan het Dagelijks Bestuur van het waterschap Hunze en Aa's, Postbus 195, 9640 AD te Veendam of via waterschap@hunzeenaas.nl. Het niet of niet-tijdig indienen van een zienswijze betekent dat u in een later stadium geen beroep meer bij de rechter kunt instellen tegen het uiteindelijke besluit. Dit is alleen niet het geval indien u geen verwijt kan worden gemaakt dat u geen zienswijze heeft ingediend. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het definitieve peilbesluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-peilbesluit.

Voor nadere informatie: Niels Versluis, telefoon (0598) 69 38 00

 

Naar boven