Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan “Polder Griendtsveen” met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Van 20 november 2021 tot en met 31 december 2021 ligt het ontwerpprojectplan “Polder Griendtsveen” tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de gemeente Horst aan de Maas en betreft de waterhuishouding in en rondom het dorp Griendtsveen. Het definitief ontwerp voor het robuust inrichten van de integrale waterhuishouding Griendtsveen voorziet in:

  • 1.

    het opheffen van het bestaande gemaal Lavendel, waardoor het Natura 2000 gebied “Kanaalbos” niet meer wordt belast met gebiedsvreemd water;

  • 2.

    het plaatsen van twee gemalen voor de afwatering van respectievelijk het westelijk deel en oostelijk deel van Griendtsveen op de Helenavaart;

  • 3.

    gebruik van het “Griendtsveenkanaal” als transportroute voor overtollig regenwater;

  • 4.

    klimaat-robuust inrichten van het primair-, gemeentelijk- en private stelsel.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Een schriftelijke zienswijze kan ook worden ingediend door een e-mail te sturen naar m.siecker@waterschaplimburg.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider Marco Siecker via telefoonnummer +31 6 8191 8141. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met de ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Marco Siecker via telefoonnummer: +31 6 8191 8141 of via het e-mailadres: m.siecker@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Op 2 december 2021 van 19:30 uur tot 21:30 uur vindt een digitale bijeenkomst plaats waarin de plannen worden toegelicht. Vanwege de Covid-19 beperkingen organiseert het waterschap deze bijeenkomst digitaal. Aanmelden kan bij m.siecker@waterschaplimburg.nl, waarna een link per mail zal worden toegezonden.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven