Bekendmaking definitief projectplan kadeverbetering Buurtvaart & Delftsewallenwetering te Zoetermeer 

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 14 oktober 2021 een projectplan voor kadeverbetering Buurtvaart & Delftsewallenwetering vastgesteld.

Het projectplan betreft:

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft geconstateerd dat de regionale waterkering langs de Buurtvaart en de Delftsewallenwetering in Zoetermeer verbeterd moet worden. De kering is over de gehele lengte afgekeurd op het aspect hoogte. Om ook in de toekomst droge voeten te houden, is het van belang de waterkering te verhogen, mede vanwege de (doorgaande) bodemdaling in het gebied. Na verbetering van de kering voldoet deze weer aan de in de provinciale verordening vastgelegde veiligheidsnorm.

De stukken liggen van 25 oktober 2021 tot en met 6 december 2021 ter inzage in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Voor inzage van de stukken moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494. Daarnaast kunt u de stukken digitaal raadplegen via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep instellen tegen het projectplan. Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank 's-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Op deze beroepsprocedure is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat indien beroep wordt ingesteld, het beroepschrift beroepsgronden dient te bevatten. Indien dit niet het geval is, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Eveneens betekent toepassing van de Crisis- en Herstelwet dat na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet kunnen worden aangevuld.

Door het instellen van beroep wordt de werking van het projectplan niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het projectplan wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 25 oktober 2021

Naar boven