Terinzagelegging ontwerp legger

 

In de vergadering van 12 oktober 2021 heeft het dagelijks bestuur wijzigingen van de legger in ontwerp vastgesteld.

Wat staat er in de legger?

Op de legger is omschreven waaraan waterstaatswerken naar ligging, vorm, afmeting en constructie moeten voldoen. Waterstaatswerken zijn: de watergangen en waterkeringen met de daarbij horende beschermingszones, bergingsgebieden en ondersteunende kunstwerken, zoals stuwen, duikers of gemalen. Op de legger staat ook wie de waterstaatswerken moet onderhouden.

Aanleiding voor het wijzigen van de legger zijn wijzigingen van de ligging of afmetingen van waterstaatswerken. Deze wijzigingen komen door landinrichtingen, uitgevoerde projecten, het overnemen van waterstaatswerken (overname stedelijk water) en verleende watervergunningen.

Documenten bekijken

Het ontwerp van de gewijzigde legger en de bijhorende documenten kunt u tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo. Ze liggen daar met ingang van 26 oktober tot en met 6 december 2021.

Daarnaast kunt u het ontwerp van de gewijzigde legger en de bijhorende documenten dan ook in zien op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Zienswijze

Als het ontwerp van de gewijzigde legger uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat (u bent dan een belanghebbende) kunt u tot en met 6 december 2021 mondeling of schriftelijk reageren. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Het dagelijks bestuur bekijkt alle reacties bij het nemen van het definitieve besluit.

Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Als u mondeling wilt reageren kunt u kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333 voor het maken van een afspraak.

Vervolg

Het dagelijks bestuur stelt, al dan niet met wijzigingen, de definitieve wijzigingen van de legger vast. Hierbij kijkt het ook naar alle ingediende reacties.

Als u op het van de gewijzigde legger heeft gereageerd wordt u over het vervolg op de hoogte gehouden.

Als de gewijzigde legger definitief is vastgesteld door het dagelijks bestuur, wordt dit in het Waterschapsblad bekend gemaakt.

U kunt bij de rechtbank (bestuursrechter) reageren (beroep instellen) tegen het definitief vaststellen van de gewijzigde legger als er een waterbergingsgebied of een beschermingszone wordt vastgesteld of gewijzigd. Of u als onderhoudsplichtige wordt aangewezen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven