Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Ontwerp-Projectplan Aanleg NVO Oude Bijleveld ter inzage

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 31 augustus 2021 het ontwerp-Projectplan voor het project “Aanleg NVO Oude Bijleveld" heeft vastgesteld en ter inzage legt voor inspraak.

Het waterschap legt natuurvriendelijke oevers aan met als doel om de waterkwaliteit te verbeteren. Er ontstaat een natuurlijkere overgang van land naar water ontstaat die zorgt voor een gevarieerde en soortenrijke oeverzone, waardoor het zuiverend vermogen van de watergang toeneemt.

Dit project betreft de aanleg van een natuurvriendelijke oever langs de Oude Bijleveld aan de Rijndijk te Harmelen.

Het ontwerp-projectplan ligt vanaf 6 september tot en met 18 oktober 2021, zes weken ter inzage.

 

Stukken inzien

Op de website van het waterschap kunt u het projectplan met bijbehorende stukken digitaal inzien via: Aanleg Natuurvriendelijke Oever Oude Bijleveld - HDSR

 

Zienswijze

U kunt gedurende een periode van 6 weken, naar keuze schriftelijk of mondeling, uw zienswijze over het ontwerp-projectplan indienen bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ, Houten. U heeft hiervoor de tijd tot en met 18 oktober 2021.

Het college van het waterschap informeert iedereen die ingesproken heeft over de wijze waarop de inspraakreactie in het projectplan wordt verwerkt. Dit gebeurt nadat het college het plan heeft vastgesteld.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectbeheerder David Reurslag, tel. 030-209 7238, e-mail david.reurslag@hdsr.nl

 

Houten, 6 september 2021

 

 

Naar boven