Publicatie ontwerpbesluit 2021-014372 het projet A9 Badhoevedorp

Kennisgeving in het kader van de uitvoering van de wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

 

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2011 en Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten is een ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Hoogheemraadschap van Rijnland

Ontwerpbesluit voor een vergunning voor de realisatie van KW001 voor het verbreden van de bestaande Rijksweg A9 Schipholbrug over de Ringvaart ter hoogte van Nieuwemeerweg te Haarlemmermeer met kenmerk: 2021-014372.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van 2 september 2021 tot en met 13 oktober 2021 op aanvraag worden ingezien bij ‘t Hoogheemraadschap Rijnland. Om een afspraak te maken kunt u mailen caroline.zee@rijnland.net of bellen 0713063088

Wilt u de stukken digitaal ontvangen dan kunt u contact opnemen Caroline van der Zee

 

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 2 september 2021 tot en met 13 oktober 2021 kan een ieder tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:

‘t hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD Leiden.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt, worden verzocht om het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Paules Dukker (071-3063460) of Caroline van der Zee (0713063088)

 

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen Caroline van der Zee

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

namens deze,

het afdelingshoofd BJV Projectadvisering

bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat,

mr. drs. W. Warmerdam

 

Naar boven