Wijziging peilbesluit Oud-Kamerik

Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden,

Gelezen het voorstel van het college d.d. 27 oktober 2020;

Gelet op:

Artikel 5.2 Waterwet

Artikel 4.4 t/m 4.8 van de Waterverordening Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009

Artikel 77 Waterschapswet

Overwegende dat:

Op grond van het Besluit verlenging herzieningstermijn negen peilbesluiten door Provinciale Staten van de Provincie Utrecht dd 12-9-2016 Peilbesluit Oud-Kamerik moet worden gewijzigd.

 

Besluit

 

Artikel I

Het peilbesluit Oud-Kamerik 2013 als volgt te wijzigen:

  • A.

    In artikel 1 ‘Gebied’ wordt de bij het besluit behorende kaart ‘Bestuurskaart: Waterhuishoudkundige inrichting Oud-Kamerik’ (d.d. 02-10-2013) vervangen door ‘Waterhuishoudkundige inrichting wijziging Peilbesluit Oud Kamerik’ (d.d. 21-01-2020).

  • B.

    Artikel 3 ‘peilen’, lid 1 ‘De na te streven waterstanden’ wordt als volgt gewijzigd:

    In de tabel wordt het zomer- en winterpeil voor peilgebied OKA_005, Hoogwatervoorziening Van Teylingenweg, veranderd in zomerpeil NAP -2,12 m, winterpeil NAP -2,12 m.

Artikel II

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de achtste dag na bekendmaking van de vaststelling van dit besluit door het algemeen bestuur van het waterschap.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 16 december 2020.

J.C.H Haan, Voorzitter

J. Goedhart, Secretaris

 

 

Korte omschrijving peilbesluit

Dit is de eerste wijziging van het peilbesluit Oud-Kamerik. Het huidig peilbesluit met bijbehorende projectplan is in 2013 vastgesteld. In het projectplan is destijds voorgesteld om een collectieve hoogwatervoorziening te realiseren rondom de lintbebouwing in Oud-Kamerik. Nu, 6 jaar later, is de hoogwatervoorziening gereed en kan het waterpeil worden ingesteld. In het vigerend peilbesluit is voorgesteld het waterpeil in te stellen op NAP -2,05 m. Het huidige praktijkpeil is NAP -2,12 m (NAP -2,10 m). In deze wijziging van het peilbesluit wordt het praktijkpeil in de hoogwatervoorziening Van Teylingenweg gehandhaafd en geformaliseerd.

De inspraakperiode heeft één inspraakreactie opgeleverd. Het peilbesluit is naar aanleiding van deze zienswijzen niet aangepast.

 

 

Peilbesluit met bijlagen ter inzage

U kunt het besluit inclusief bijlagen van 29 januari 2021 tot en met 12 maart 2021 inzien in dit Waterschapsblad en op de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen

 

 

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking van het besluit beroep instellen bij de rechtbank Midden Nederland, locatie Utrecht, postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit peilbesluit naar voren heeft gebracht.

Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://www.rechtspraak.nl/. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden verzocht het besluit te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter bij voornoemde rechtbank. Ook hiervoor is griffierecht verschuldigd.

 

 

Informatie

Deze bekendmaking vervangt de eerdere onvolledige bekendmaking in ons Waterschapsblad 2021, 922.

Bent u visueel of anderszins beperkt en heeft u moeite dit document te lezen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Astrid de Boer-Riebel, projectleider, op telefoonnummer: 030 - 209 71 46 of per e-mail astrid.de.boer@hdsr.nl.

 

Naar boven