Eerste wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf

 

De dijkgraaf van Waterschap Brabantse Delta;

 

Gelet op artikel 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht en het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap Brabantse Delta, waarin de mogelijkheid is opgenomen om ondermandaat te verlenen;

 

Besluit vast te stellen:

 

Eerste wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta 2020

 

Artikel I

Het besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta 2020 met het bijbehorende bevoegdhedenregister wordt als volgt gewijzigd:

 

Afdeling 4 Bijzondere omstandigheden wordt vervangen door:

 

Afdeling 4 Bijzondere omstandigheden

4.1. Onttrekkingsverboden uit oppervlaktewaterlichaam of grondwater

Het in het kader van bijzondere omstandigheden instellen en opheffen van een verbod om

a. water af te voeren naar of aan te voeren uit oppervlaktewaterlichamen;

b. water te brengen in of te onttrekken aan oppervlaktewaterlichamen, c. grondwater te onttrekken of water te infiltreren, als bedoeld in artikel 3.13 van de Keur van waterschap Brabantse Delta

Manager Bedienen. Bij diens afwezigheid, de Manager Onderhouden. Indien beiden afwezig zijn, de Manager Programmeren en Monitoren.

 

Indien het verbod kapitaal intensieve teelt betreft, zoals opgenomen in bijlage 4.3. ‘Lijst van kapitaalintensieve teelten en/of (andere) grote financiële bedrijfsbelangen betreft, is er geen ondermandaat verleend en is de dijkgraaf bevoegd.

4.2. Beperking/stremming scheepvaart

Het besluiten tot het tijdelijk beperken of stremmen van scheepvaart alsmede tot het tijdelijk aanpassen van de maximale vaarsnelheid, indien sprake is van bijzondere omstandigheden bedoeld in artikel 3.13 van de Keur van waterschap Brabantse Delta

Manager Bedienen. Bij diens afwezigheid de Manager Onderhouden. Indien beiden afwezig zijn, de Manager Programmeren en Monitoren.

4.3. Sluiting coupures, sluizen en andere kunstwerken (eigen of van derden)

De bevoegdheid om de eigenaren van in waterstaatswerken voorkomende coupures, sluizen en andere (afsluitbare) ondersteunende kunstwerken te verplichten deze terstond te sluiten.

Manager Bedienen. Bij diens afwezigheid de Manager Onderhouden. Indien beiden afwezig zijn, de Manager Programmeren en Monitoren.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 24 augustus 2021.

Artikel III

Dit besluit wordt aangehaald als: Eerste wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta 2020.

Breda, 19 augustus 2021

De dijkgraaf,

drs. C.J.G.M. de Vet

Naar boven