Ter inzagelegging ontwerp ‘Stimuleringsregeling Water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg 2022’

Waterschap Limburg is voornemens om te komen tot vaststelling van de ‘Stimuleringsregeling Water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg 2022’. Het dagelijks bestuur heeft hiertoe in zijn vergadering van 17 augustus 2021 een ontwerp van deze regeling vastgesteld.

Inhoud

De stimuleringsregeling bevat 12 maatregelen die agrariërs kunnen treffen om daarmee extra water vast te houden op landbouwpercelen. Het zijn diverse maatregelen die aansluiten op de verschillende teelten van gewassen die plaatsvinden in Zuid-Limburg. Door de maatregelen toe te passen wordt er extra water op een landbouwperceel vastgehouden.

De regeling is specifiek gericht op Zuid-Limburg. De genoemde maatregelen dragen bij aan het duurzaam bergen van water maar hebben daarnaast ook deels invloed op andere opgaven die spelen in het landelijk gebied zoals droogtebestrijding, waterkwaliteitsverbetering en biodiversiteit.

Inzage 

Het ontwerp van de “Stimuleringsregeling Water vasthouden Zuid-Limburg 2022” ligt van 24 augustus tot en met 4 oktober 2021 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer. U kunt het ontwerpbesluit ook inzien in de linker kolom bij deze bekendmaking.

Inspraak 

Iedere belanghebbende en ingezetene heeft de mogelijkheid om gedurende de periode 24 augustus tot en met 4 oktober 2021 schriftelijke of mondelinge zienswijzen over de “Ontwerp Stimuleringsregeling water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg 2022” naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Een schriftelijke zienswijze kan ook worden ingediend door een e-mail te sturen naar het adres info@waterschaplimburg.nl.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze of meer informatie, kunt u contact opnemen met het waterschap via telefoonnummer (088) 889 01 00.

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven