Projectplan Waterwet “Aanpassen waterlopen nabij Soldatenwiel te Lith”

Inzagetermijn van 10 augustus 2020 tot en met 21 september 2020.

 

Namens het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft het afdelingshoofd district Hertogswetering op 31 juli 2020 vastgesteld: “Projectplan Waterwet Aanpassen waterlopen nabij Soldatenwiel te Lith”.

Aanleiding

In de huidige situatie watert het gebied ten noorden van Meester van Coothstraat niet goed af. Via dit projectplan willen we de afwatering verbeteren door een verbinding te maken tussen waterlopen via een aangelegde duiker onder de Meester van Coothstraat (in 2016 uitgevoerd).

 

Inzage

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur ter inzage op de volgende locatie:

  • District Hertogswetering, Het Wargaren 28 te Lith (NB in verband met het COVID-19 virus is dit kantoor niet altijd open. Voorkom dat u voor een gesloten deur staat door van te voren te bellen voor het maken van een afspraak).

U vindt het projectplan ook onder ‘Externe bijlagen’ aan de linkerkolom van deze publicatie.

 

Bezwaar

Het projectplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode bezwaar op dit projectplan kenbaar maken. Dat kan schriftelijk of mondeling. Een bezwaarschrift moet vóór afloop van de termijn van zes weken bij het waterschap zijn ingediend. De bezwaarschriftencommissie zal het bezwaar behandelen. Tegen de beslissing op bezwaar staat vervolgens beroep en hoger beroep open bij de rechtbank en de Raad van State. In beginsel kunnen uitsluitend degenen die een bezwaar hebben ingediend, tegen het definitief vastgestelde plan beroep, instellen.

 

Hoe maakt u digitaal bezwaar?

U kunt met DigiD uw bezwaarschrift indienen. Via https://www.aaenmaas.nl/regelen/complimentklacht/ bezwaar-beslissing-bestuur vindt u hoe dit kan.

 

Maakt u liever schriftelijk bezwaar?

Richt het bezwaarschrift dan aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA 's-Hertogenbosch. Voeg bij uw bezwaarschrift tevens een kopie van het besluit, zodat wij u sneller van dienst kunnen zijn. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • de gronden van het bezwaar, en;

  • uw handtekening.

 

Voorlopige voorziening

Het is mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening aan te vragen. Een voorlopige voorziening is het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het bezwaar te behandelen. Voorwaarde om Ons kenmerk: 905072 2/2 een voorlopige voorziening te krijgen is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang. U kunt een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, de Voorzieningenrechter, Postbus 90.125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch. Het is ook mogelijk digitaal een verzoekschrift in de dienen bij de genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Harten. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 088 - 17 88 000 of via mailadres secr_hertogswetering@aaenmaas.nl ter attentie van Peter van Harten.

 

’s-Hertogenbosch, 10 augustus 2020

Naar boven