Projectplan Verwijderen stuw De Schans (Ouddorp)

 

Hierbij maken wij bekend dat het projectplan ‘Verwijderen stuw De Schans (Ouddorp)’ uitgevoerd gaat worden.

Het project wordt uitgevoerd door waterschap Hollandse Delta. Stuw De Schans wordt verwijderd omdat deze geen functie meer heeft voor het huidige watersysteem.

Inzagetermijn

Het projectplan ligt van 29 juli 2020 tot en met 9 september 2020 (6 weken) ter inzage en is te vinden op de website www.overheid.nl

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat het projectplan ter inzage is gelegd, tegen het projectplan bezwaar instellen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC te Ridderkerk en moet ten minste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van bezwaar.

Voorlopige voorziening

Het projectplan treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van het besluit niet. Gelet hierop kan, na indiening van het bezwaarschrift, gedurende de bezwaartermijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. In geval er een voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Het verzoek tot opheffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam. Het postadres van deze voorzieningenrechter is: Postbus 50950, 3007 BM, Rotterdam.

Voor het doen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor de hoogte van de griffierechten kunt u contact opnemen met de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, onder telefoonnummer 010 297 12 34.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde Voorzieningen-rechter via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij de heer V. Breen, telefonisch bereikbaar via het waterschapsloket: 0900 – 2005005.

 

Ridderkerk, 23 juli 2020

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

R. Moerenhout, plaatsvervangend afdelingshoofd Regie en Assetmanagement

Naar boven