Projectplan Waterwet “Onderhoud Drongelens Kanaal”

Namens het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft het afdelingshoofd waterveiligheid op 14 juli 2020 vastgesteld: Definitief “Projectplan Waterwet Onderhoud Drongelens Kanaal” (Witteveen en Bos, 21 april 2020, referentie 120260/20-006.318).

 

Aanleiding voor het projectplan is het geplande onderhoud van een aantal kunstwerken in combinatie met de in 2015/2016 uitgevoerde toetsing regionale keringen conform de provinciale verordening water Noord-Brabant. Hieruit blijkt dat de kunstwerken niet voldoen aan de vastgestelde normen.

 

In het projectplan zijn maatregelen opgenomen om de kunstwerken te laten voldoen aan de provinciale normen voor regionale keringen. Deze maatregelen bestaan o.m. uit het weer in goede staat brengen van de kunstwerken (onderhoud), het aanbrengen van een pipingscherm en aanscherping van de beheermaatregelen.

Ingediende zienswijzen

Het ontwerp projectplan heeft van 6 mei tot en met 17 juni 2020 ter inzage gelegen. Op het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. Op basis hiervan is het projectplan ongewijzigd vastgesteld.

 

Niet eens met de beslissing?

Tegen dit besluit kan gedurende zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s- Hertogenbosch.

 

Degenen die beroep in kunnen stellen, zijn:

  • -

    belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden tegen het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren te hebben gebracht.

 

Bij het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift bevat tenminste:

  • -

    naam en adres indiener;

  • -

    dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    de gronden van beroep (onderbouwing);

  • -

    handtekening van degene die beroep aantekent.

 

Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen bij genoemde rechtbank via: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient men wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Ondanks het beroep treedt het projectplan in werking. Om dit te verhinderen kan, indien beroep wordt ingesteld, ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant.

Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient men wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de voor de precieze voorwaarden.

Ook de behandeling van dit verzoek brengt kosten met zich mee (griffierecht).

 

Inzage

Gelijktijdig met de bekendmaking (publicatie) liggen de stukken ter inzage. De inzagetermijn eindigt met het einde van de beroepstermijn.

 

Het besluit met bijlagen zijn als bijlage op de linkerzijde van dit Waterschapsblad opgenomen. Op werkdagen van 09.00u tot 13.00u kunt u ook een afspraak maken om een papieren versie van de stukken in te zien. Neem hiervoor eerst contact op met de hierna genoemde projectleider.

Hiervoor kunt u terecht op de volgende locaties:

  • In de bibliotheek van het waterschapshuis, Pettelaarpark 70 in 's-Hertogenbosch;

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider de heer J. Boersma, jboersma@aaenmaas.nl of tel. 088 - 17 88 000

 

’s-Hertogenbosch, 17 juli 2020

Naar boven