Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Inspraak ontwerp-projectplan Herinrichting Meijekade van start

 

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Het waterschap heeft het voornemen om op grond van artikel 5.4 van de Waterwet een projectplan vast te stellen voor de integrale verbetering van de Meijekade in de gemeente Woerden.

Het project Herinrichting Meijekade is een samenwerking tussen het waterschap en de gemeente Woerden. Doel van het waterschap is om de regionale waterkering langs de Meije, te verbeteren en weer te laten voldoen aan de nieuwe waterveiligheidsnormen. Het gaat om het deel van ca. 4,8 km. tussen de Hazekade (dorpskern Meije) en de Hollandse kade (werkschuur De Kievit). Doel van de gemeente is om tegelijkertijd groot onderhoud uit te voeren aan dit deel van de weg Meije en de verkeersveiligheid te verbeteren.

In het ontwerp-projectplan is naast de verbetering van de kade, ook de herinrichting van de weg en het aangrenzende openbaar gebied beschreven, zodat een integraal totaalbeeld wordt geschetst.

Het ontwerp-projectplan is op 16 juni 2020 vastgesteld door het college van dijkgraaf van hoogheemraden en vrijgegeven voor inspraak.

Stukken inzien

Van 24 juni t/m 4 augustus 2020 kunt u het ontwerp-projectplan Herinrichting Meijekade inzien of downloaden via de website van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen en via www.veiligemeije.nl.

Het waterschapskantoor is vanwege het coronavirus gesloten voor publiek. Het is niet mogelijk om de stukken daar fysiek in te zien. Heeft u hulp nodig om wegwijs te worden in de digitale documenten? Of heeft u een andere vraag over de stukken? Het projectteam stelt hulp beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij omgevingsmanager Hans Verkerk via hans.verkerk@hdsr.nl of 06-8133 7717.

Zienswijze

Als u uw zienswijze wilt geven op dit ontwerp-projectplan, dan heeft u hiervoor de tijd t/m 4 augustus. Uw zienswijze kunt u ondertekend indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten, onder vermelding van ‘ontwerp-projectplan Herinrichting Meijekade’. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen op te geven.

Wilt u uw zienswijze liever mondeling indienen? Dan kunt u hiervoor tot uiterlijk 4 augustus een afspraak maken met de heer Hans Verkerk.

De verdere procedure

Uw zienswijze wordt zorgvuldig beoordeeld. Bij nieuwe inzichten kan uw zienswijze leiden tot aanpassingen in het definitieve projectplan. Het college van het waterschap informeert iedereen die heeft ingesproken over de wijze waarop de zienswijze in het projectplan wordt verwerkt. Dit gebeurt nadat het college het plan heeft vastgesteld.

Als het projectplan definitief is vastgesteld, wordt dit bekend gemaakt. Een belanghebbende die ook een zienswijze heeft ingediend, kan zes weken na bekendmaking van de vaststelling van het definitieve projectplan beroep instellen bij de rechtbank.

Meer informatie

Meer informatie over het ontwerp-projectplan en het project, staan op de website van het waterschap, www.veiligemeije.nl

Voor een inhoudelijke toelichting op het plan of hulp bij het inzien van het ontwerp-projectplan, kunt u mailen of een (telefonische) afspraak maken met de omgevingsmanager Hans Verkerk, hans.verkerk@hdsr.nl of 06-8133 7717.

 

Houten, 23 juni 2020

 

 

Naar boven