Digitale bestuursvergadering 9 juni 2020

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 9 juni 2020 vanaf 14.50 uur. Door de beperkende maatregelen als gevolg van het coronavirus vindt de vergadering digitaal plaats.

 

U kunt de vergadering volgen via: www.zuiderzeeland.nl/livestream

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

Jaarstukken 2019 (besluitvormend)

In het jaarverslag staat welke doelen in 2019 zijn bereikt, wat daarvoor is gedaan en wat de kosten daarvan waren. De jaarrekening gaat uitgebreid in op de financiën. 2019 gaat de boeken in als het jaar van de waterschapsverkiezingen, de komst van een nieuw bestuur en de PFAS-problematiek. Met het nieuwe bestuursprogramma ‘Water beweegt ons’ is de koers voor de komende vier jaar bepaald.

 

Concept Regionale Energiestrategie - RES Flevoland (besluitvormend)

In de RES Flevoland werken de provincie, het waterschap, de Flevolandse gemeenten, bedrijven en maatschappelijke partners samen. Zij bepalen daarin de bijdrage vanuit Flevoland aan de nationale doelstelling voor het opwekken van duurzame energie. De concept RES geeft onder meer inzicht in de mogelijkheden voor regionale energieopwekking en -besparing, de gevolgen voor de energie- infrastructuur en al gerealiseerde projecten en plannen.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn een week voor de vergadering te bekijken op: www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven