Projectplan ‘Aanleg hevel Kadoelen’ vastgesteld

Volgens artikel 5.4 van de Waterwet is de waterbeheerder voor de aanleg of wijziging van een waterstaatswerk verplicht een ‘projectplan’ vast te stellen. Deze verplichting geldt onder meer voor de aanleg van hevelinstallaties.

 

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 26 mei 2020 het projectplan voor de aanleg van een nieuwe hevelinstallatie op de Zwartemeerdijk nabij hectometrering 55,44 (gemeente Noordoostpolder) vastgesteld.

 

De aanleg van de nieuwe hevelinstallatie waarborgt de wateraanvoer van het achterliggende gebied, agrarisch als mede natuur “Zwartehoek”.

 

Inzage

 

  • 1.

    De projectplannen zijn vanaf 4 juni gedurende zes weken te raadplegen op www.zuiderzeeland.nl/publicaties. Op verzoek wordt een afschrift van een projectplan verstrekt.

  • 2.

    De projectplannen liggen doorgaans ook ter inzage op het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad. I.v.m. corona is het Waterschaphuis gesloten en is het niet mogelijk de projectplannen fysiek in te zien.

Bezwaar

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van het betreffende projectplan.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast ten minste:

de naam van de indiener; adres; dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

 

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, kan verzocht worden om het besluit te schorsen. Dit verzoek kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle-Lelystad, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Vos via telefoonnummer 06 1132 4066.

De projectplannen zijn te downloaden in de linkerkolom.

 

Naar boven