Bekendmaking definitief projectplan Waterwet Natuurontwikkeling Weimeren fase 1 (Noordrand Midden)

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 20 mei 2020 het projectplan Natuurontwikkeling Weimeren Fase 1 vastgesteld.

 

Achtergrond

Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant gaan de waterhuishouding in Noordrand Midden verbeteren in combinatie met de realisatie van het Natuurnetwerk Brabant. Deze werkzaamheden vinden plaats in de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Ook wordt een deel van een waterkering bij het deelgebied Weimeren versterkt.

 

Het eerste deel dat uitgewerkt is in een projectplan is een gedeelte van de polder Weimeren ten noorden van Prinsenbeek in de gemeente Breda: Weimeren Fase 1. In dit gedeelte zijn de gronden in eigendom van Staatsbosbeheer.

 

Gezien de te nemen maatregelen is ervoor gekozen om het MER-traject te doorlopen. Het doorlopen van de m.e.r.-procedure is gekoppeld aan het besluit projectplan Waterwet. De MER, die is bijgevoegd, betreft het deelgebied Weimeren Fase 1.

 

Wilt u meer weten over natuurproject Noordrand Midden? Kijk dan op onze website.

 

Plan inzien en instellen van beroep

Het projectplan en de stukken die daarbij horen, liggen vanaf 4 juni 2020 voor een periode van zes weken (van 4 juni 2020 tot 16 juli 2020) ter inzage.

 

Het projectplan ligt ook ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus kunt u de stukken alleen inzien op afspraak. Bel voor het maken van een afspraak met telefoonnummer 076 564 15 46 (E. van Aart).

 

Belanghebbenden kunnen beroep instellen. Op dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing waardoor het instellen van pro-forma beroep niet mogelijk is.

Het stuk dat ter inzage ligt, is ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager mevrouw E. van Aart via telefoonnummer 076 564 15 46 of e-mail noordrandmidden@brabantsedelta.nl

 

Naar boven