Inspraak ontwerp-projectplan Waterwet “Realisatie bufferzone N2000 beheerplan Lingegebied & Diefdijk-Zuid”.

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft het ontwerp-projectplan “Realisatie bufferzone N2000 beheerplan Lingegebied & Diefdijk-Zuid” vastgesteld. Daarbij is gelet op:

 

  • artikel 5.4 van de Waterwet;

  • de Inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2010;

  • afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het college heeft besloten het ontwerp-projectplan op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

 

Inhoud ontwerp-projectplan “Realisatie bufferzone N2000 beheerplan Lingegebied & Diefdijk-Zuid”

Het projectplan betreft de aanleg van een hydrologische bufferzone als herstelmaatregel in het kader van het realiseren van de instandhoudingsdoelen voor het Natura 2000 gebied Lingegebied & Diefdijk-Zuid. In het Natura 2000 beheerplan voor dit gebied (vastgesteld 31 januari 2017) is deze maatregel opgenomen als herstelmaatregel M4 “Opheffen verdroging: Aanleg en inrichting hydrologische bufferzone”. Doel van de bufferzone is het realiseren van een overgangsgebied tussen het relatief hoge waterpeil in het Natura 2000 gebied en het relatief lage waterpeil in de polder.

 

Voor de inhoud van het ontwerp-projectplan met bijbehorende documenten verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

 

Ontwerp-projectplan met bijlagen ter inzage

Voordat het college van dijkgraaf en heemraden overgaat tot vaststelling van het projectplan ligt het ontwerp van het projectplan met bijbehorende bijlagen van vrijdag 5 juni 2020 tot en met donderdag 16 juli 2020 tijdens kantooruren voor iedereen ter inzage in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel.

 

Reageren

Belanghebbenden en ingezetenen van het waterschap kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit ontwerp-besluit hun zienswijze over dit ontwerp kenbaar maken. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het College van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

 

Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken bij de heer Kroon via telefoonnummer 0344-649090.

 

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via het daartoe bestemde formulier. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Wij verwijzen u daarbij naar onze website onder het kopje “Regelen en aanvragen”.

 

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het ontwerp-projectplan? Dan kunt u contact opnemen met de heer J. Kroon, van het Team (Projectmanagement en ondersteuning) van de afdeling (Weg en Waterbouw), bereikbaar onder telefoonnummer 0344 – 649090.

 

Voor algemene vragen over het project “Realisatie bufferzone N2000 beheerplan Lingegebied & Diefdijk-Zuid” verwijzen wij u naar de procesmanager van de Provincie Gelderland mevrouw I. Span (bereikbaar op telefoonnummer 026-3598654). Meer informatie over het project is ook de vinden op www.gelderland.nl/lingediefdijk

Naar boven