Bekendmaking beslissing op bezwaar en vaststelling gewijzigde watervergunning voor het afvoeren van hemelwater afkomstig van de toename van verhard oppervlak (Luchen fase 2), nabij een watergang, die bij het waterschap bekend is onder Hooidonksche Beek (DL87), en wordt beschouwd als een a-water. Deze is gelegen in de buurt van Luchen te Geldrop-Mierlo.

Het dagelijks bestuur maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 26 mei 2020 een beslissing op bezwaar genomen op het bezwaar tegen de verleende watervergunning voor het afvoeren van hemelwater afkomstig van de toename van verhard oppervlak (Luchen fase 2), nabij een watergang, die bij het waterschap bekend is onder Hooidonksche Beek (DL87), en wordt beschouwd als een a-water. Deze is gelegen in de buurt van Luchen te Geldrop-Mierlo.

Het besluit houdt het volgende in:

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel besluit om in overeenstemming met het advies van de Commissie bezwaarschriften Waterschap De Dommel:

 

  • 1.

    het bezwaarschrift ontvankelijk te verklaren;

  • 2.

    het bezwaarschrift ongegrond te verklaren;

  • 3.

    het verzoek om vergoeding van de gemaakte kosten in verband met de behandeling van bezwaren af te wijzen;

  • 4.

    de vergunning (onder aanvulling van de motivering) gewijzigd vast te stellen, overeenkomstig de bij dit besluit behorende bijlage I, Gewijzigde watervergunning d.d. 26 mei 2020;

  • 5.

    dit besluit bekend te maken.

     

Besluit met bijlagen ter inzage

De beslissing op bezwaar en de gewijzigde watervergunning en de stukken die op dit besluit betrekking hebben, liggen gedurende 6 weken ter inzage vanaf de dag na deze bekendmaking.

De beslissing op bezwaar en de gewijzigde watervergunning en de stukken die op dit besluit betrekking hebben zijn digitaal te raadplegen via de website:

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit gedurende 6 weken vanaf de dag na die waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

Zo mogelijk dient u een afschrift van de beslissing op het bezwaarschrift te overleggen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden, zogenaamde griffierechten. Over de hoogte van dit bedrag kunt u zich wenden tot de rechtbank. Van de rechtbank ontvangt u automatisch een rekening.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat aan het besluit uitvoering kan worden gegeven. Indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, kunt u, als u beroep heeft ingesteld, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de eerdergenoemde rechtbank te 's-Hertogenbosch. Als deze wordt toegewezen, dan wordt de werking van het besluit tijdelijk stilgelegd. De rechtbank brengt ook kosten in rekening voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met mevr. Van Weert – de Laat, telefoonnummer (0411) 618 618.

Naar boven