STREEFPEILENBESLUIT ‘BIEZENLOOP’ VASTGESTELD

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 12 mei 2020 het streefpeilenbesluit ‘Biezenloop’ vastgesteld. Met deze streefpeilen wordt een verbetering van het waterbeheer van het oppervlaktewater beoogd in de stroomgebieden van de Biezenloop, Schijndelse loop, Dungense loop, en gedeeltelijk de Beekgraaf en de Aa, gelegen in de gemeente Meijerijstad en deels gemeente Sint-Michielsgestel en gemeente Bernheze.

Maatregelen

Het projectgebied telt 209 stuwen. Deze stuwen zorgen voor het juiste peilbeheer en een optimale verdeling van het water. Voor deze stuwen zijn streefpeilen en beheermarges opgesteld. De beheermarges geven het minimale en maximale peil weer, met daartussen het streefpeil bij gemiddelde omstandigheden.

 

Niet eens met de beslissing?

Het ontwerp-streefpeilenbesluit heeft van 20 januari 2020 tot 2 maart 2020 ter inzage gelegen.

Er zijn meerdere zienswijzen ingediend. Het streefpeilenbesluit is gewijzigd vastgesteld. De belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend zijn geïnformeerd.

 

Tegen dit streefpeilenbesluit staat geen beroep open.

 

Wilt u meer weten?

Het streefpeilenbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage van 28 mei 2020 tot 9 juli 2020. De stukken zijn op afspraak in te zien op het Waterschapshuis, Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 088 – 17 88 000.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met waterbeheerder Tonny Steenbakkers (0413-225059).

 

’s-Hertogenbosch, 28 mei 2020

Naar boven