Bekendmaking terinzagelegging ontwerp-Beleidsplan de Fryske taal by Wetterskip Fryslân 2020-2024 en de Feroardering Frysk by Wetterskip Fryslân

 

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân maakt bekend dat vanaf 23 mei 2020 tot en met 3 juli 2020 in het kader van de inspraak ter inzage ligt:

Het ontwerp-Beleidsplan Fryske taal by Wetterskip Fryslân 2020-2024 en de Feroardening Frysk by Wetterskip Fryslân.

Deze stukken zijn opgesteld op basis van de Wet gebruik Friese taal. Het beleidsplan beschrijft hoe het dagelijks bestuur de positie van de Friese taal binnen het waterschap wil versterken. In de verordening zijn enkele regels vastgelegd ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Inzien van de stukken kan tijdens bovengenoemde periode op het kantoor van Wetterskip Fryslân, Fryslânplein 3, 8914 BZ Leeuwarden. In verband met de coronamaatregelen kunt u alleen na het maken van een telefonische afspraak de stukken inzien op kantoor, tel. 058 2922222.

U kunt het beleidsplan en de verordening ook inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlagen te raadplegen. Kijk hiervoor op deze pagina onder: ‘Externe bijlagen’.

 

Inspraak

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, kunt u als ingezetene of belanghebbende, schriftelijk (aanbevolen) of mondeling zienswijzen indienen op het plan en verordening. U kunt uw schriftelijke reactie richten aan het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden. U kunt ons tijdens kantooruren ook bellen om uw mondelinge zienswijze in te dienen. Van dit gesprek maken wij een verslag dat in de procedure wordt meegenomen.

Meer informatie

U kunt voor informatie contact opnemen met dhr. H.J.Dijkstra via email: hdijkstra@wetterskipfryslan.nl

 

Op grûn fan de Wet gebrûk Fryske taal, artikel 5 kêst 1 en 2 hat it deistich bestjoer fan Wetterskip Fryslân yn konsept fêststeld it Beliedsplan Fryske taal 2020-2024 en de Feroardering Frysk by Wetterskip Fryslân. Beide dokuminten lizze fanôf 23 maaie foar in perioade fan seis wiken op besjen. Ynwenners en oare belanghawwenden hawwe de mooglikheid om harren reaksje op beide stikken skriftlik as mûnling yn te tsjinjen oant en mei 3 july 2020. Reaksjes kinne rjochte wurde oan it deistich bestjoer fan Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Ljouwert of per mail: hdijkstra@wetterskipfryslân.nl Dit adres kin ek brûkt wurde foar it stellen fan fragen.

Naar boven