Projectplan Snelle Loop, benedenloop vastgesteld

Inzagetermijn van 8 mei tot en met 19 juni 2020

 

Het Algemeen Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op vrijdag 10 april 2020 het Projectplan ‘Snelle Loop, benedenloop’ vastgesteld. Het projectplan heeft betrekking op de herinrichting van de Snelle Loop, globaal gelegen tussen de Kivitsbraak (N604 in Bakel) en de Gemertseweg (N272 in Gemert).

Maatregelen

Met dit projectplan wordt de aanleg van een ecologische inrichting beoogd over een traject van circa 3,5 km. De inrichtingsmaatregelen bestaan uit:

  • -

    Het opnieuw inrichten van een gedeelte van de Snelle Loop ten behoeve van beekontwikkeling;

  • -

    De aanleg van een ecologische verbindingszone (625 m);

  • -

    Het verbeteren van twee vismigratieknelpunten.

 

Ook wordt bij de inrichting rekening gehouden met waterconservering. Overkoepelend doel van deze beekontwikkeling is het inrichten van een robuust en toekomstbestendig watersysteem.

 

Inzage

Het projectplan kunt u vinden op: www.aaenmaas.nl/snelleloop 

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.

 

Beroep

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben van 24 december 2019 tot en met 3 februari 2020 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend en het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend staat beroep open.

 

Beroep kan worden ingesteld tot en met 19 juni 2020.

 

Het beroepschrift wordt gericht aan rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

 

Het beroepschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van beroep (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via:

http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Uitvoering maatregelen

Het besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u gelijktijdig of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Ook in dit geval bent u griffierecht verschuldigd. Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep te behandelen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

 

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

 

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Leon van Hoften. Deze is bereikbaar op 06 43 98 25 07 of per mail via lvanhoften@aaenmaas.nl.

 

’s-Hertogenbosch, 8 mei 2020

Naar boven