Projectplan Waterwet “Onderhoud Drongelens Kanaal”

Namens het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft het afdelingshoofd waterveiligheid op 30 april 2020 vastgesteld: Ontwerp “Projectplan Waterwet Onderhoud Drongelens Kanaal” (Witteveen en Bos, 21 april 2020, referentie 120260/20-006.318).

 

Aanleiding voor het projectplan is het geplande onderhoud van een aantal kunstwerken in combinatie met de in 2015/2016 uitgevoerde toetsing regionale keringen conform de provinciale verordening water Noord-Brabant. Hieruit blijkt dat de kunstwerken niet voldoen aan de vastgestelde normen.

 

In het projectplan zijn maatregelen opgenomen om de kunstwerken te laten voldoen aan de provinciale normen voor regionale keringen. Deze maatregelen bestaan o.m. uit het weer in goede staat brengen van de kunstwerken (onderhoud), het aanbrengen van een pipingscherm en aanscherping van de beheermaatregelen.

Inzage ontwerp projectplan

Het besluit met bijlagen ligt van 6 mei tot en met 17 juni 2020 ter inzage. Het besluit met bijlagen zijn als bijlage op de linkerzijde van dit Waterschapsblad opgenomen.

 

Op werkdagen van 09.00u tot 13.00u kunt u ook een afspraak maken om een papieren versie van de stukken in te zien. Neem hiervoor eerst contact op met de hierna genoemde projectleider. Hiervoor kunt u terecht op de volgende locaties:

 

  • In de bibliotheek van het waterschapshuis, Pettelaarpark 70 in 's-Hertogenbosch;

Zienswijzen

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan voor 10 juni 2020 contact op met de hierna genoemde projectleider.

 

Van uw zienswijze en de reactie daarop van het Dagelijks Bestuur wordt een nota van zienswijzen opgesteld. In deze nota van zienswijzen kunnen uw persoonsgegevens worden vermeld. Wij verzoeken u in uw zienswijze uitdrukkelijk aan te geven of u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Johannes Boersma, jboersma@aaenmaas.nl of tel. 088 - 17 88 000

 

’s-Hertogenbosch, 30 april 2020

Naar boven