Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Start inspraak eerste wijziging van hoofdstuk 3 van de Uitvoeringsregels bij de Keur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2018 (dempen)

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat hoofdstuk 3 van de Uitvoeringsregels bij de keur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2018 wordt gewijzigd. Dit hoofdstuk bevat regels voor het dempen van watergangen en het graven van compenserend wateroppervlak. Ingezetenen en belanghebbenden hebben de gelegenheid een zienswijze te geven voordat de regels definitief worden vastgesteld.

 

Sinds 1 mei 2019 werkt ons waterschap met de “ja, mits-keur” en bijbehorende uitvoeringsregels. In de praktijk is gebleken dat er een onvolkomenheid zit in hoofdstuk 3 voor de activiteit dempen van oppervlaktewater. Hierin is bepaald dat als het graven van compenserend wateroppervlak niet voorafgaand aan of gelijktijdig met de demping plaatsvindt, er dan altijd een vergunningplicht geldt. Deze regel is onnodig belastend. Gelet op de beoogde verlaging van de administratieve lastendruk, wil het college in dit geval de vergunningplicht vervangen door een algemene regel.

De oude en de nieuwe tekst van hoofdstuk 3 van de Uitvoeringsregels bij de keur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2018 treft u hierbij aan als bijlage. De wijzigingen zijn geel gemarkeerd.

Deze stukken liggen alleen digitaal ter inzage vanaf maandag 6 april tot en met vrijdag 15 mei 2020. In verband met de Coronacrisis is ons kantoor tijdelijk gesloten, waardoor het niet mogelijk is de stukken in te zien op het kantoor van het waterschap.

 

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen tijdens de periode van ter inzagelegging een zienswijze geven op de ontwerptekst. Het indienen van een zienswijze kan per mail of per brief. De mail kunt u sturen naar post@HDSR.nl, onder vermelding van “Zienswijze wijziging hoofdstuk 3 uitvoeringsregels”. De brief kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten. Na ontvangst zal het college alle reacties beoordelen en zo nodig verwerken. U ontvangt daarover bericht.

 

Voor vragen kunt u bellen met Harrie Kosterman van het waterschap op nummer 030 - 634 5855.

 

Houten, 2 april 2020

 

Naar boven