Bekendmaking definitief projectplan Kromhurken

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel maakt het volgende bekend.

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft in zijn vergadering van 24 maart 2020 het definitief projectplan Kromhurken vastgesteld. Dit plan houdt onder meer het volgende in:

 

  • 1.

    Ontgraven en dempen van watergangen en wijzigen van de leggerstatus van (delen van) watergangen

  • 2.

    Aanbrengen en verplaatsen van een schotbalkstuw

  • 3.

    Aanbrengen, verplaatsen en verlengen van duikers

  • 4.

    Verwijderen van een duiker en dam

  • 5.

    Verlagen (delen) van oevers

  • 6.

    Overige niet waterstaatswerken (ontgraven, aanleg houtwallen, verwijderen rasters)

één en ander zoals is vastgelegd in het projectplan en de bij het projectplan behorende bijlagen waaronder de vastgestelde nota van zienswijzen en wijzigingen.

De terinzagelegging van het ontwerp-projectplan heeft geleid tot één zienswijze. Deze zienswijze leidt niet tot aanpassing van het projectplan. Wel is er een ambtshalve wijziging in het definitief projectplan doorgevoerd. In het projectplan is een maaiveldverlaging opgenomen om negatieve effecten van opstuwing bij extreem hoog water weg te nemen.

De wijzigingen zijn uitgewerkt in de nota van zienswijzen en wijzigingen en vastgelegd in de bij dit projectplan behorende en als zodanig bij dit projectplan behorende gewaarmerkte bijlagen.

De inrichtingsmaatregelen dragen bij aan de realisatie van de water- en natuuropgaven conform de kaders die gelden voor Natura 2000, de Kaderrichtlijn Water, Natte Natuurparels, het Natuurnetwerk Brabant en het actieplan ‘Leven de Dommel’.

Met dit definitief projectplan wordt tevens het gewenst grondwater en oppervlaktewater regime (GGOR) binnen het plangebied vastgesteld.

Inzage projectplan met bijlagen 

Dit projectplan en de stukken die op dit plan betrekking hebben, liggen gedurende 6 weken ter inzage na de dag van deze bekendmaking.

Het projectplan en bijlagen zijn als bijlage op de linkerzijde van dit Waterschapsblad opgenomen.. De documenten zijn gedurende de inzagetermijn ook op afspraak in te zien op het kantoor van het Waterschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersoon.

Inwerkingtreding

Het projectplan treedt in werking de dag na bekendmaking.

Instellen van beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant. De beroepstermijn is zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit is bekendgemaakt. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht.

Beroepschriften moeten worden ingediend bij de rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet voorzien zijn van:

-naam en adres van de indiener; -de dagtekening; -omschrijving van het besluit waartegen beroep is ingesteld en zo mogelijk een afschrift van het besluit; -de gronden van het beroep.

Voorts dient het beroepschrift door de indiener te zijn ondertekend.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via de site van Het digitale loket Rechtspraak. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van het beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Voorlopige voorziening Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit projectplan niet. Belanghebbenden die van oordeel zijn dat dit plan geheel of gedeeltelijk moet worden geschorst, dienen hiertoe een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening te richten aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank Oost-Brabant. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met mevr. Vinken,

telefoonnummer (0411) 618 618.

Naar boven