Besluit wijziging Verkeersbesluit Vaarwegen

TER INZAGE

Inzagetermijn van 6 maart t/m 17 april 2020

 

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 3 maart 2020 besloten tot wijziging van het Verkeersbesluit vaarwegen waterschap Aa en Maas 2012.

Maatregelen

Met deze wijziging en ontheffing van het Verkeersbesluit Vaarwegen wordt recreatief medegebruik bevorderd.

 

Inzage

Het gewijzigde Verkeersbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie:

Pettelaarpark 70 ’s-Hertogenbosch.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging hun zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan vóór 17 april 2020 contact op met de hierna genoemde adviseur.

Uitsluitend degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend, hebben de mogelijkheid in beroep te gaan bij de rechtbank tegen het definitieve Verkeersbesluit.

Van uw zienswijze en de reactie daarop van het Dagelijks Bestuur wordt een nota van zienswijzen opgesteld. In deze nota van zienswijzen kunnen uw persoonsgegevens worden vermeld. Wij verzoeken u in uw zienswijze uitdrukkelijk aan te geven of u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens.

 

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met adviseurs Peter Daverveld of Brenda Arends. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 17 88 000.

 

’s-Hertogenbosch, 6 maart 2020

WIJZIGING VERKEERSBESLUIT VAARWEGEN WATERSCHAP AA EN MAAS 2012

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas;

 

gelezen het voorstel van het DirectieTeam d.d. 2 maart 2020;

 

gelet op de Scheepvaartverkeerswet, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaart-verkeer en de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende dat:

 

  • -

    het toestaan van recreatieve activiteiten invulling geeft aan de bestuurlijke ambitie;

  • -

    een initiatiefnemer om toestemming heeft verzocht voor vaaractiviteit met een elektro-vaartuig op de Aa, traject Veghel bebouwde kom tot aan Kilsdonkse molen;

  • -

    het aangevraagde traject niet volledig opgenomen is op de kaarten behorend bij het Verkeersbesluit vaarwegen waterschap Aa en Maas 2012, waardoor geen ontheffing voor deze vaaractiviteiten kan worden verleend;

  • -

    het nieuwe traject in lijn met de beleidsuitgangspunten in de recreatienota zijn getoetst op veiligheid en waterschapsopgaven.

 

B E S L U I T :

 

  • -

    vast te stellen de wijziging van de bij het Verkeersbesluit vaarwegen waterschap Aa en Maas 2012 behorende kaart zoals aangeduid op de bij dit besluit behorende kaart 2;

  • -

    te bepalen dat deze wijziging met ingang van de dag na bekendmaking in werking treedt.

 

Aldus vastgesteld door het Dagelijks Bestuur op 3 maart 2020,

de secretaris,

drs. P. Sennema

de dijkgraaf,

drs. L.H.J. Verheijen

 

Naar boven