Bekendmaking projectplan Waterwet Inlaat Krimpen aan den IJssel

Op 24 februari 2020 is het projectplan Waterwet Inlaat Krimpen aan den IJssel vastgesteld.

Toelichting

In enkele peilgebieden van de Krimpenerwaard zijn de ecologische waterkwaliteit en de robuustheid van het watersysteem als onvoldoende aangemerkt. Om dit te verbeteren is besloten een inlaat bij Krimpen aan den IJssel te realiseren. Naast het verbeteren van de waterkwaliteit moet de inlaat het peilgebied voorzien in de kwantiteitsbehoefte. Met de realisatie van een inlaat wordt de mogelijkheid gecreëerd om kwalitatief goed water in te laten uit de Hollandsche IJssel. Dit is geheel in overeenstemming met het Waterbeheerplan 2016-2021 van HHSK. De inlaat wordt uitgerust met een vissluis, zodat deze zowel stroomafwaarts als stroomopwaarts vispasseerbaar is. De inlaat wordt aangebracht op het terrein van kinderboerderij Klein Boveneind. De uitstroomconstructie sluit aan op het binnendijkse watersysteem en wordt ter plaatse van de eendenkooi ingepast. Er wordt een kleine aftakking gerealiseerd voor een mogelijke waterspeeltuin op de kinderboerderij.

Terinzagelegging

Het projectplan ligt vanaf 27 februari 2020 tot en met 8 april 2020 ter inzage op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam. Het projectplan is ook als bijlage toegevoegd bij deze digitale bekendmaking (zie externe bijlagen).

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tot en met 8 april 2020 bezwaar maken tegen dit projectplan. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard, Postbus 4059, 3006 AB Rotterdam.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de inwerkingtreding van dit besluit niet. Indien de indiener van een bezwaarschrift van oordeel is een spoedeisend belang te hebben bij gehele of gedeeltelijke schorsing van dit besluit kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de president van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een afschrift van het bezwaarschrift moet met het verzoek om voorlopige voorziening worden meegezonden. Overigens is het ook mogelijk om langs elektronische weg een verzoekschrift voor een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter in te dienen. De mogelijkheid daartoe is terug te vinden op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. J. Fraterman, 010-4537439.

 

Naar boven