Vastgesteld projectplan Beekverhoging Zeegserloopje

Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft in de vergadering van 9 december 2020 het - projectplan Beekverhoging Zeegserloopje - vastgesteld. Op de dag na de bekendmaking op 23 december 2020 wordt dit besluit van kracht en treedt het projectplan in werking.

In het vastgestelde projectplan staat beschreven hoe het waterschap Hunze en Aa’s droogteschade aan naast de beek gelegen kwetsbare natuur wil voorkomen én de ecologische kwaliteit van de beek wil verbeteren door de bodem van de benedenloop van het Zeegserloopje over een traject van 1 km met maximaal 50 cm te verhogen door het inbrengen van zand en hout (takken).

De plannen zijn op zodanige wijze opgesteld dat hier geen nadeel van te verwachten is voor bestaande gebiedsfuncties of andere belangen. In het ontwerp projectplan staan ook de onderbouwingen en afwegingen die hiertoe zijn gemaakt.

Op het ontwerp projectplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Terinzagelegging

Het vastgestelde projectplan ligt met ingang van woensdag 23 december 2020 met bijbehorende stukken (waaronder vastgestelde Reactienota) gedurende 6 weken (tot en met 2 februari 2021) ter inzage.

Naast deze digitale ter inzage kunt u het vastgestelde projectplan en bijbehorende stukken inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. Vanwege corona-maatregelen moet u hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

Mogelijkheden voor beroep

Belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp projectplan die betrekking heeft op aanpassing van de inrichting van waterstaatkundige en waterhuishoudkundige werken kunnen gedurende de periode van terinzagelegging beroep aantekenen tegen de vaststelling van het projectplan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de rechtbank Noord-Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Op de vaststelling van een projectplan is afdeling 2, artikel 1.6a van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de belanghebbenden reeds in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Beroep schort de inwerkingtreding van het projectplan niet op. Vooruitlopend op de uitspraak op het beroep kan de belanghebbende wel een verzoek indienen bij de rechtbank tot (gedeeltelijke) opschorting van het plan.

Inlichtingen

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u contact opnemen met het waterschap (tel: 0598-693800; e-mail: waterschap@hunzeenaas.nl).

 

Naar boven