Ontwerp projectplan demonstatieproject Brede Groene Dijk fase 3

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Hunze en Aa’s heeft op 1 december ingestemd met het ontwerp projectplan Waterwet voor demonstratieproject Brede Groene Dijk fase 3. In het ontwerp projectplan staat beschreven hoe de demonstratiedijk er uit zal zien en welke afwegingen zijn gemaakt in het ontwerpproces.

Binnen het demonstratieproject Brede Groene Dijk onderzoekt het waterschap of en hoe er met lokaal te winnen materiaal, klei en slib, een veilige dijk kan worden gebouwd. Dit testen we door daadwerkelijk een stuk dijk van maximaal 1 km om te vormen tot een Brede Groene Dijk. Hiervoor wordt op de bestaande dijk een dikke laag klei aangebracht. Deze klei is daarvoor eerst gerijpt van slib en kwelderklei tot voor dijkenbouw geschikte klei. Na aanleg in 2022 zal de dijk 3 jaar lang worden gemonitord, om te zien hoe de dijk en de klei zich houdt.

Het ontwerp projectplan, met bijbehorende stukken, ligt met ingang van 14 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het ontwerp projectplan en bijbehorende stukken op deze pagina inzien.

Ook kunt u op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur het projectplan en bijbehorende stukken inzien op het waterschapshuis, Aquapark 5 te Veendam. Hiervoor dient u in verband met de corona-maatregelen een telefonische afspraak te maken via 0598–693800.

Heeft u een zienswijze, dan kunt u deze tijdens de ter inzage periode schriftelijk indienen bij waterschap Hunze en Aa’s, Postbus 195, 9640 AD Veendam of via de email waterschap@hunzeenaas.nl, beide mogelijkheden ter attentie van Sander Dijk.

 

Naar boven