Ontwerp Nota Bodembeheer, erratum en bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en de zeedijk

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft op 20 oktober 2020 de ontwerp Nota Bodembeheer, het bijbehorende erratum en de bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en de zeedijk vastgesteld.

Doel van de Nota Bodembeheer, erratum en bodemkwaliteitkaart

Het beleid beschrijft onder welke voorwaarden vrijgekomen grond elders in het gebied kan worden hergebruikt. In het erratum zijn toepassingsregels voor PFAS-houdende grond en bagger, zoute bagger en gereinigde grond opgenomen. Verder zijn er meer mogelijkheden voor het toepassen van overstortbagger en wordt ingezet op het voorkomen en verspreiden van (naast andere “grondgebonden ziekten en plagen”) de Japanse duizendknoop. De kwaliteit van grond van onverdachte locaties kan eenvoudig op de bodemkwaliteitskaart worden afgelezen. Dit bespaart tijd, onnodige onderzoekskosten en betekent voor de uitvoerders, teamleiders en projectleiders van ons waterschap eenvoudiger werken.

Terinzagelegging

De ontwerp Nota Bodembeheer, het bijbehorende erratum en de bodemkwaliteitskaart voor de regionale keringen en de zeedijk liggen vanaf 28 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage (tot 9 december 2020)  in het waterschapshuis, Aquapark 5 te Veendam. Vragen over de stukken kunt u mailen naar b.boerema@hunzeenaas.nl.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging hun zienswijze over de ter inzage gelegde stukken schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s, Postbus 195, 9640 AD VEENDAM. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen tussen 8 en 16.30 uur contact opnemen met Brenda Boerema, beleidsmedewerkster bij de afdeling Veiligheid en Voldoende Water, tel. 0598 693527.

Na de terinzagelegging worden de stukken met inachtneming van de eventueel ingediende zienswijzen door het dagelijks bestuur ter vaststelling voorgelegd aan het algemeen bestuur. Daarna bestaat nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen de ontwerp stukken en de belanghebbenden die niet kunnen worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerp stukken kunnen beroep instellen bij de Raad van State.

Naar boven