PROJECTPLAN GGOR St. Anthonis/Boxmeer, deelgebieden Landhorst en Oploo TER INZAGE

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 15 september 2020 de projectplannen GGOR St. Anthonis/Boxmeer, deelgebieden Landhorst en Oploo vastgesteld. Met deze projectplannen wordt invulling gegeven aan de maatregelen uit de GGOR-visie voor het optimaliseren van het watersysteem in de deelgebieden Landhorst en Oploo.

 

Maatregelen

Volgend op de eerder opgestelde visie binnen het project ‘Optimalisatie peilbeheer St. Anthonis/Boxmeer’ zijn de maatregelen nader uitgewerkt in projectplannen Waterwet. Een aantal van de maatregelen in deze deelgebieden zijn bijvoorbeeld het aanpassen van kunstwerken zoals een stuw of duiker. Of bijvoorbeeld een sloot herprofileren door te baggeren of andere technische ingrepen te doen. Uiteindelijk is het doel om het waterpeil beter te beheren. Zo kunnen we in de toekomst makkelijker water wegvoeren en overlast voorkomen en bij droogte water beter vasthouden.

 

Inzage

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 26 oktober 2020 tot en met 6 december 2020 op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur digitaal ter inzage op de volgende locatie:

 

Hoofdkantoor waterschap Aa en Maas

Petterlaarpark 70

‘s-Hertogenbosch

 

U vindt het projectplan tevens op www.aaenmaas.nl.

 

Niet eens met de beslissing?

Belanghebbenden kunnen tot en met 6 december 2020 een bezwaarschrift indienen tegen dit projectplan.

Het bezwaarschrift wordt gericht aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Het bezwaarschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van het bezwaar (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het bezwaarschrift moet aangeven welke gronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het bezwaarschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

Uitvoering maatregelen

Het projectplan treedt na vaststelling in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Om dit te voorkomen, kunnen belanghebbenden gelijktijdig of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank. In dat geval is griffierecht verschuldigd.

 

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met projectleider Leon van Hoften. Deze is bereikbaar op 0643982507. U kunt ook contact opnemen met districtsmedewerker Niels van Rooij op 0611322053.

 

’s-Hertogenbosch, 26 oktober 2020

Naar boven