Kennisgeving Ontwerp-legger VEWA-COVO deel 1

Ontwerp-legger VEWA-COVO deel 1

Op 21 september 2020 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de legger VEWA-COVO deel 1 in ontwerp vastgesteld.

VEWA-COVO staat voor de gebieden Veessen-Wapenveld en Cortenoever-Voorst. In deze gebieden is eerder een Ruimte voor de Rivier-project uitgevoerd. Met deze leggerwijziging wordt een aantal onderhoudsplichten van duikers aangepast. De direct belanghebbenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

 

Wat is een legger?

Het waterschap heeft als wettelijke taak om het watersysteem te beheren. Om dat goed te doen regelt het waterschap de zaken rond de wateren ook juridisch. De legger geeft met tekst en kaarten aan waar de zones liggen van en naast het water waarvoor de verboden en geboden gelden.

De legger bepaalt op welke waterstaatswerken, zoals beken of weteringen, welke regels van toepassing zijn. In de legger staat waaraan ze moeten voldoen qua ligging, afmeting en dergelijke. Daarnaast wordt aangewezen wie onderhoudsplichtig is en wat de onderhoudsverplichtingen inhouden.

Inspraakperiode

U kunt van 24 september tot 5 november 2020 de legger inzien. Na deze periode zal de legger VEWA-COVO deel 1 definitief worden vastgesteld.

De ontwerp-legger VEWA-COVO deel 1 kunt u inzien in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn. Om hiervoor een afspraak te maken kunt u contact opnemen met W. de Boer, telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

Wie kan er een zienswijze geven?

Als u belanghebbende bent bij de legger, kunt u daarover gedurende de inspraakperiode een zienswijze indienen. Na de inspraakperiode wordt de definitieve legger vastgesteld.

Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van de legger daartegen ook geen beroep bij de rechtbank in kunt stellen, tenzij u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen zienswijze heeft ingediend.

 

 

Wat moet u in uw zienswijze vermelden?

Het gaat er om aan te geven op welk(e) onderdeel/onderdelen van het besluit uw zienswijze betrekking heeft en uw reden(en). Verder zijn nodig: uw naam, adres en woonplaats.

 

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Zend uw zienswijze per mail naar bedrijfsbureau@vallei-veluwe.nl. Neem als onderwerp: Zienswijze ontwerp-legger VEWA-COVO deel 1.

Schriftelijk (per brief) of mondeling uw zienswijze indienen is ook mogelijk.

Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van bedrijfsbureau, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Een mondelinge zienswijze kan telefonisch plaatsvinden of op kantoor. Voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met Juridische zaken (zie onder). Voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor verzoeken wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met Juridische zaken.

 

Contact opnemen

Voor vragen kunt u contact opnemen met W. de Boer, telefoonnummer (055) 5 272 911.

Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met M. van Wijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven